Foto: Tanjug/AP Photo/File

Odlazak kontroverznog košarkaša.

Volter Dejvis, nekadašnja zvezda NBA lige i šestostruki učesnik Ol-star takmičenja, preminuo je u 70. godini.

PROČITAJTE JOŠ...

Dejvis je u karijeri igrao za Finiks Sanse, Denver Nagetse i Portland Trejlblejzerse, a u dresu tima iz Arizone, za koji je igrao od 1977. do 1988. godine, ostavio je neizbrisiv trag – čak šest nastupa na Ol-sta r mečeva, izbor za rukija godine 1978…

Sa 15,666 poena drži rekord kao najbolji strelac u istoriji kluba, (mada će ga gotovo izvesno Devin Buker preteći, pošto je za osam godina uspeo da dođe do 12,295 poena), a dres ovog košarkaša sa brojem šest povučen je 1994. godine.

No, pored sjajnoh partija i rekorda (protiv Sijetl Supersoniksa u februaru 1983. godine vezao je 34 poena bez ijednog promašaja, čime je oborio rekord Larija Kostelja, legende Sirakjuz Nešnalsa, koji je brojao do 32), boravak Dejvisa je obeležila i jedna velika kontroverza.

Naime, on je 1987. godine izazvao bes navijača ovog tima pošto je prihvatio nagodbu sa tužilaštvom da, u zamenu za manju kaznu, otkrije ko je sve od igrača Sansa koristio kokain, zbog čega je stekao status jednog od najomraženijih košarkaša u čitavoj ligi.

To je ujedno označilo i njegov početak kraja u klubu, pošto je potom kao slobodan igrač prešao u Denver Nagetse nakon ponižavajuće ponude Sansa za nastavak saradnje, a 1991. godine stigao je u Portland Trejlblejzerse. Karijeru je završio u Denveru 1992. godine.

Potom je radio kao člane ekipe za prenose Denverovih utakmica, a u godinama koje su usledile uspeo je da popravi odnos sa Sansima, pa je uvršten 2004. godine u Kuću slavnih ovog kluba.

Kako je navedeno, čuveni košarkaš je preminuo prirodnom smrću.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar