Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta
Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Kori Volden se trenutno nalazi u timu Bajerna iz Minhena, čiji je trener Andrea Trinkijeri, koji je sa Amerikancem radio i u ekipi Partizana.

Pored njega za Bajern ove sezone nastupa i Ognjen Jaramaz, koji je takođe bio igrač Partizana za vreme mandata Andree Trinkijerija.

PROČITAJTE JOŠ:

Za vreme dok su sva trojica bili u crno-belima, Paritzan je uspeo da sovoji Kup Radivoja Koraća, a bila je obezbeđena i pol-pozicija u ABA ligi. Osim toga, bili su u samoj završnici Evrokupa, ali je ta sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Od tada ostala su večna pitanja, kako bi Partizan završio tu sezonu i koliko novih trofeja bi bilo u vitrinama.

Nakon odlaska Trinkijerija u Bajern, Volden je odlučio da pređe u tabor večitog rivala, Crvene zvezde.

Znajući koliko će taj prelazak teško pasti navijačima, Amerikanac je bio spreman na mnogo negativnih komenatara, ali je igrom na terenu pokupio simpatije zvezdinih navijača.

„U početku je bilo jako teško. Ali zaista sam želeo da igram Evroligu, pa sam morao da donesem ovu tešku odluku. Reakcije navijača ponekad su bile oštre. Na terenu sam, međutim, sve više osvajao simpatije pristalica Zvezde. Razumem velike emocije. Možda je malo pomoglo i to što u dvorani nije bilo gledalaca zbog kovida. Dobio sam mnogo loših komentara na društvenim mrežama. Čak i danas ih dobijem. Zato sam delimično deaktivirao svoje naloge. Ali znao sam šta me čeka“, prisećao se Volden u intervjuu za nemački „Abendcajtung“.

Svoja iskustva, kako kaže mogao je da podeli sa Jaramazom i Trinkijerijem, ali ne i sa srpskim reprezentativcem Vladimirom Lučićem, koji je takođe bivši igrač Partizana.

„Već sam razgovarao sa Jaramazom i trenerom o tome, ali sam sa Lučićem izbegao“, kroz smeh je dodao Volden.

Kako kaže, prelazak u tabor večitog rivala ne bi ponovio u Nemačkoj.

„Ne, ne. Radije bih pobedio Albu sa Bajernom i vratio titulu u Minhen. Na kraju, želimo da osvojimo što više trofeja“, kaže plejmejker.

Osim prisećanja o iskustvima u Zvezdu i Partizanu, Volden se osvrnuo i na trenutni odnos sa Trinkijerijem.

„Obojica smo apsolutni takmičari i težimo savršenstvu. Ponekad sam malo strog prema sebi, ponekad tvrdoglav. Ali on me razume i radi sa mnom. Obojica smo tvrdoglavi i uvek želimo najbolje“, rekao je Volden.

Neizbežno je bilo pomenuti i Ognjena Jaramaza s akojim se odlično razume na terenu.

„Zaista sam srećan što smo sada ovde zajedno. Bili smo prilično dobar bekovski par u Partizanu pre dve sezone i odlično smo se dopunjavali. Kad smo obojica bili na terenu, teško ko bi mogao da nam postigne koš. Obojica smo vrlo brzi u ofanzivi, brzo donosimo odluke – i dobri smo strelci. Odlično se slažemo u igri i dobri smo prijatelji izvan terena. Po ličnosti smo veoma slični, prilično mirni, opušteni tipovi“, zaključio je američki igrač.

BONUS VIDEO O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar