Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Fudbaleri Srbije gostuju Luksemburgu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, meč se igra u subotu od 20.45 (TV Nova S), a jedno je sigurno - Orlovi ne smeju da potcene domaćine.

Luksemburg odavno nije vreća za udaranje u evropskim okvirima, ume s vremena na vreme da otkine bodove i dođe do značajnih rezultata protiv ekipa srednjeg kvaliteta, pa se u našoj grupi pozicionirao iznad Irske i Azerbejdžana.

PROČITAJTE JOŠ

Štaviše, Luksemburg je pobedio Irce na gostovanju sa 1:0, što nama nije uspelo zbog silnih propuštenih prilika i nestvarnog autogola.

Izgubili su Luksemburžani od Portugalaca sa 3:1, Srbija ih je deklasirala sa 4:1, ali taj rezultat ne bi smeo da „uljuljka“ izabranike Dragana Stojkovića Piksija.

Između ostalog, Luksemburg je pobedio i Azerbejdžance na svom terenu sa 2:1, u svim mečevima gde je bilo realno da osvoje barem bod, došli su do maksimalnog učinka.

Specijalizovao se Aleksandar Mitrović za njih, dao im je po dva gola u pobedama 2019. kada je bilo 3:1 i 3:2, bio je dvostruki stelac i u ovom ciklusu, u pomenutom trijumfu od 4:1.

Ipak, valja podsetiti da je Luksemburg poveo protiv Portugalaca u 30. minutu preko prve zvezde tima Žersona Rodrigeša, Žota je izjednačio u 2. minutu nadoknade prvog poluvremena, što je dalo psihoški impuls gostima.

Portugalci su u 51. minutu poveli golom Ronalda, a sve dileme je tek u 80. otklonio Palninja.

Primer Portugalaca je dobar kao upozorenje, kako nam se ne bi ponovio irski scenario, u kom smo dominirali na terenu, i na kraju ostali bez celog plena, iako je odigrana možda i najbolja kvalifikaciona utakmica u celom ciklusu.

Srbija i dalje drži sve u svojim rukama jer pobedama nad Luksemburgom i Azerbejdžanom (utorak, 20.45), imamo priliku da sami odlučujemo o svojoj mundijalskoj sudbini.

Inače, Luksemburg je izgubio samo jedan od četiri poslednja kvalifikaciona mundijalska meča kao domaćin, što je još jedan podatak za oprez.

Žerson Rodrigeš je postigao tri od pet golova Luksemburžana do sada, a trenutno igrač Troje na pozajmici iz Dinama iz Kijeva neće nam biti najveća opasnost. Propustiće duel zbog isključenja na susretu u Beogradu.

Zato će glavna pretnja biti Sebastijen Til, momak koji je srušio već Real usred Madrida u dresu Šerifa i samopouzdanja mu neće manjkati.

Foto: Tanjug-AP Photo/Jose Breton

Iza njega je 13 najluđih meseci jer je uspeo da u taj period spakuje celu jednu filmsku priču.

„Pre nego što sam potpisao za Tambov, morao sam da radim još jedan posao i uporedno treniram fudbal. Bio sam zaposlen u Opštini Diferdanž. Poverena mi je briga o zelenim površinama, ujedno sam kosio travu na stadionu ‘Jos Haupert’ na kome sam nedeljom igrao mečeve. Skupljao sam grane drveća i lišće koje je padalo na tle. To iskustvo znači da imam poseban odnos prema travi i zato svaki put pažljivo motrim na kvalitet terena. Za onu na ‘Santjago Bernabeu’ mogu da kažem da nije ništa specijalno. Čak sam malo razočaran“, iskreno je ispričao Til nedavno.

Od igrača koji je bio amater i koji je kosio travu za klub koji je bio na sredini tabele malo poznate luksemburške lige, postao je instant heroj.

Ne bi valjalo da mu se ta uloga produži.

Gledajte Ligu nacija uz SBB i EON pakete

Utakmice Lige nacija mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a moguće je pratiti ih i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (Promo)

GRUPA A

Subota:

Azerbejdžan – Irska 18.00

Luksemburg – Srbija 20.45

Utorak:

Srbija – Azerbejdžan 20.45

Portugal – Luksemburg 20.45

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Klečanje pred utakmicu Irska – Srbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar