Vladimir Lučić Foto: Johannes Zimmermann/STARSPORT

Kapitensko razmišljanje

Početak 2024. označio je i ulazak u olimpijsku godinu, a Pariz će na leto biti domaćin najveće sportske manifestacije na svetu.

U centru dešavanja trebalo bi da bude i košarka, a reprezentacija Srbije bi mogla da bude i u najjačem sastavu, što potvrđuje i izjava Vladimira Lučića, inače kapitena „orlova“.

„Moj cilj je bio da završim Svetskim prvenstvom i plasiram se na Olimpijske igre. To bi bio savršen kraj moje reprezentativne karijere, da se oprostim kao 35-godišnjak. Zbog povrede koja se dogodila nisam mogao da igram na Svetskom prvenstvu. Ako sam dovoljno zdrav, Olimpijske igre u Parizu nisu ni pitanje za mene. Trenutno ne želim da pričam ili razmišljam o tome, nadam se da ću da budem zdrav i trener će onda da donese svoju odluku“, rekao je Lučić u intervjuu za „Eurohoops“.

PROČITAJTE JOŠ:

Osvrnuo se i na zlato Nemačke, odnosno srebro Srbije na Munodbasketu u Manili 2023. godine. Lučić je taj turnir propustio zbog povreda i operacije.

„Nisam srećan što su pobedili moju zemlju, ali mi je drago zbog nemačke košarke. Deo sam Bajernovih uspeha, lestvica se podiže svake sezone, dobijena je A licenca, dva puta zaredom smo bili deo plej-ofa Evrolige… Već na Evrobasketu 2022. video sam da reprezentacija Nemačke ima talenat. Možda su za neke bili autsajderi, ali u mojim očima su bili jedni od favorita na Svetskom prvenstvu, jer se mnogo igrača savršeno uklapalo u uloge. Oni su verovatno bili najbolji tim.“

Lučić se polako vraća u ritam nakon duge pauze i oporavka od povreda.

„Duga pauza je sada iza mene, bio sam osam meseci bez košarke. Sa ovim teškim rasporedom Evrolige, nisam imao vremena da treniram sa timom. Odradio sam dva i po treninga sa timom pre nego što sam ušao u sezonu. Pokušavam da uđem u ritam i da se naviknem na ovaj sistem igre“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar