Divac: Problemi zbog šale da hoću da budem predsednik Srbije

Podeli:
Vlade Divac
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Vlade Divac, legendarni srpski košarkaš i nekadašnja zvezda NBA lige, govorio je iskreno o tome kako mu je jedna šala da bi želeo da postane predsednik Srbije napravila probleme.

PROČITAJTE JOŠ

Proslavljeni košarkaš i bivši predsednik Olimpijskog komiteta Srbije otkrio je kako mu je jedna šala napravila probleme, a vlast mu je odmah jednim gestom pokazala šta misli o tome.

„U onom ludom vremenu jedna iskra ode u pogrešnom smeru“, citirao je Divac svoju suprugu u jednom trenutku razgovora, a to je zapravo i najbolji opis onog što se desilo.

„Moja šala me dosta koštala, imaš ti dosta iskustva, pričali smo i telefonom. Jednom prilikom kada sam dolazi iz Amerike i sada, mislio sam da je to malo nešto, ali do nadrasta moje kapacitete i organizacije i svega toga. Imam 100, 200 ljudi iz celog sveta kako će sad do Prijepolja, majko mila, a bitno mi je da dođu. Iznajmim ja Titov ‘Plavi voz’, pa iz Beograda za Prijepolje, sa svim njima. I sad… Dan pre pozove mene predsednik Srbije i u razgovoru nekom mi kaže da bi bilo dobro da se ja tu angažujem malo, možda da budem ministar sporta i to. Kažem ‘Ne interesuje me to’, a on kaže ‘Reci šta te interesuje“. Kažem ‘Zanima me tvoje mesto’, kad su oni poskakali. Od tog dana, veruj mi, imam probleme. Zbog šale. Znači ne pada mi na pamet, ne interesuje me to. Sledeći dan su mi na Belom dvoru za večerom su mi isključili struju, samo da mi daju… Pozvao sam ih sve, pojavio se samo Dačić i Ružica. ‘Lajao sam’ protiv Miloševića maksimalno…“, rekao je Divac gostujući u emisiji „Face to face“.

Divac je tokom 2019. godine primljen u Kuću slavnih u Springfildu, karijeru je započeo u Slogi, a zatim preko Partizana stigao do Los Anđeles Lejkersa u kojima je od 1989. do 1996. godine. Zatim prelazi na dve sezone u Šarlot Hornetse, pa ga NBA put vodi u Sakramento Kingse od 1998. do 2004. godine. Odigrao je jednu sezonu u Zvezdi 1999. godine, te još jednu u Lejkersima pre penzije.

Jedan je od sedam igrača u istoriji NBA koji su upisali barem 13.000 poena, 9.000 skokova i 1.500 blokada.

Sa Jugoslavjiom je dva puta bio prvak sveta, tri puta šampion Evrope i osvojio je i dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama. Ima i tri brozne, ali i zlato na čuvenom Svetskom prvenstvu za mlade u Bormiju iz 1987. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar