Miroslav Raduljica, član Đangsua EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Plan da kineska CBA liga nastavi sezonu 14. aprila, pao je u vodu, jer je tamošnja Vlada donela odluku o produžetku zabrane održavanja svih sportskih događaja zbog koronavirusa.

Kako piše „ESPN“, Geneneralna uprava za sport Kine, koja je izdala naređenje, nije postavila vremenski okvir u kome bi sportski događaji mogli da se vrate.

CBA timovi su obavestili igrače da i dalje nameravaju da se takmičenje privede kraju, ali ne znaju kada.

 

Iako se širenje pandemije u Kini drastično usporilo, sportski zvaničnici su zabrinuti zbog asimptomatskih prenosilaca. Kineska vlada najavila da će objaviti broj osoba za koje je otkriveno da su asimptomatski prenosioci.

CBA je planirala da timove smesti u karantinski hotele u dva grada sa višestrukim pregledima temperature tokom dana bi se izbegao rizik širenja virusa, dok bi utakmice bile igrane pred praznim tribinama.

U protekle dve nedelje ne mali broj američkih igrača vratio se u Kinu kako bi bili u dvonedeljnom karantinu, uz očekivanja da sezona počne. Timovi su krenuli s treninzima dok su čekali da im se pridruže strani saigrači, ali za sada nije jasno da li će nastaviti s tom praksom.

Član Đangsua je srpski reprezentativac Mirsolav Raduljica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram