Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Epidemija koronavirusa polako jenjava u Kini, pa su čelnici Kineske košarkaške federacije odlučili da sezonu koja je prekinuta u januaru, nastave 15. aprila, prenose američki mediji.

Posle mnogo neizvesnosti, na sastanku čelnika košarke u Kini odlučeno je da se ligaško takmičenje ipak nastavi i to tako što će ekipama biti dozvoljeno da igraju sa stranim igračima, samim tim i Amerikancima, koji u velikom broju igraju u CBA ligi, prenosi „ESPN“.

Iako je prvobitno bilo govora, da će takmičenje igrati samo domaći igrači, ta ideja je odbačena, a prema poslednjim informacijama iz Kine, svi igrači koji budu stigli moraće da budu 14 dana u karantinu i potom testirani na koronavirus.

Takođe, igrači koji odbiju da se vrate u Kinu, imaće zabranu takmičenja u CBA u trajanju od tri godine. To praktično znači da igrači iz SAD, koji igraju za kineske klubove, moraju da krenu tamo od 23. do 25. marta kako bi stigli da ispune nove zahteve takmičenja, zbog vremena u karantinu, a potom i testiranja.

Poznato je da je do kraja ligaškog takmičenja ostalo da se odigra još 15 kola, a igraće se četiri meča nedeljno i to bez publike. Za sada, ideja je da se igra u dva grada, Ćingdau i Donguanu, a plan je da se sa plej-of mečevima nastavi tokom maja meseca.

Čelnici lige su, za sada, na tom stanovištu, ali nisu isključene ni drugačije odluke ukoliko se proceni da ima boljih opcija.

Poznato je da u Kini igra i srpski reprezentativac Miroslav Raduljica, koji je član ekipe Đangsu Dragons.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram