Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Generalni menadžer Virtusa iz Bolonje Luka Baraldi nije iznenađen odlukom Evrolige da otkaže sezone u Evroligi i Evrokupu.

On je za italijanske medije rekao da je pre dva meseca najavio ovakav scenario.

PROČITAJTE JOŠ

Klub kojim rukovodi je imao velike ambicije i nadao se da će se kroz Evrokup plasirati u elitno takmičenje.

„U redu je bilo sačekati i u redu je prekinuti sezonu. Evroliga je bila perfektna u odluci, nije bilo kao u Italiji gde su Košarkaški savez i Liga doneli odluku na osnovu velike žurbe“, naveo je Baraldi.

Kako je istakao, da se čekao 16. maj, takao je dogovoreno, ništa ni bi bilo bačeno u vetar u aprilu, kao što je, navodi, to bio slučaj sa italijanskim šampionatom.

„Možda bismo u tom slučaju došli do opcije da se vratimo na terene, kao što je to slučaj u Nemačkoj ili Španiji. Izolovanje na Siciliji ili Sardiniji bi bilo moguće, liga bi bila završena, ali… Zapamtićemo da je ovo ukleta godina“.

Baraldi je istakao i da je očekivana odluka da u narednoj sezoni Evrolige nastupaju ekipe koje su imale mesto i u aktuelnoj.

„Videćemo da li će svih 18 ekipa imati želju da igra. Panatinaikos je izrazio određene sumnje. Ako svi pristanu, nemamo šansu, ali smo već podneli prijavu koja će biti uzeta u razmatranje ukoliko neki klub odustane“.

Prvi čovek Virtusa je naveo da je taj klub računao da će ove godine zaigrati u Evroligi, ali će u skladu sa aktuelnim okolnostima morati da promeni neke stvari.

„Moraćemo da se zaustavimo. Manja zarada znači manje investicija i revidirani budžet“, zaključio je Baraldi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar