EPA-EFE/FILIP SINGER

Veliki transfer na pomolu

Košarkaš Nju Orleansa Vili Ernangomez mogao bi karijeru da nastavi u madridskom Realu, prenose španski mediji.

Ernangomez (29) je već igrao za Real od 2013. do 2016. godine. On je prošle godine sa selekcijom Španije osvojio titulu na Evropskom prvenstvu, a potom je proglašen za najboljeg igrača kontinentalnog šampionata.

PROČITAJTE JOŠ:

Španski košarkaš je poslednjih sedam sezona igrao u NBA ligi za Njujork, Šarlot i Nju Orleans. On je prošle sezone za Nju Orleans prosečno postizao 6,9 poena i imao je 4,7 skokova po utakmici.

Ernangomez je pre nekoliko nedelja najavio je čelnicima španske ACB lige da planira povratak, jer nema zapaženu ulogu u NBA.

Vili je sa selekcijom Španije osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godine, a trenutno se nalazi na spisku košarkaša „crvene furije“ za predstojeći Mundobasket, koji će biti održan od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Huančo Ernangomez, Vilijev rođeni brat, takođe bi mogao da se vrati u Evropu ovog leta.

Mnogo toga zavisi i od toga da li će Valter Tavares otići u NBA ovog leta. Centar sa Zelenortskih Ostrva je protekle sezone bio najbolji defanzivac u Evroligi, našao se i u prvoj petorci, a za njega je zainteresovan Portland.

Međutim, Real ume da „zateže“ oko klauzula za NBA, a pominjalo se da bi Tavares mogao da postane i najplaćeniji igrač u Evropi.

BONUS VIDEO „Srbija je nesrećna kad košarka nije dobra“: Legenda je sve objasnila u jednoj rečenici 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar