Foto: STARSPORT

Dugogodišnje prijateljstvo koje nikada neće pasti u zaborav

Čuveni španski portal „Marka“ oduševljeno je pisao o prijateljskom meču Partizana i Fuenlabrade u Beogradu 13. septembra.

Taj prijateljski susret odigran je pod otvorenim nebom na terenu na Tašmajdanu, te je tako obeleženo više od 30 godina dugo prijateljstvo dva kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, kada je naša zemlja bila pod sankcijama košarkaši Partizana su domaće utakmice igrali u predgrađu Madrida, Fuenlabradi, i tako se rodilo veliko prijateljstvo, koje nikada nije zaboravljeno.

Partizan je kasnije osvojio i Evroligu nakon čudesnog koša Aleksandra Saše Đorđevića u finalnim sekundama protiv Huventuda, pa je pomoć Fuenlabrade dobila još više na značaju.

Svi navijači Fuenlabrade su srčano podržavali Partizan, a prijateljski odnosi između dva kluba i njihovih navijača ni posle 31 godine ne jenjava.

Zbog toga su i „grobari“ u Beogradu napravili spektakl za pamćenje, a na kraju utakmice bilo je i vatrometa.

„Iz nečega tako tužnog kao što je rat, rodilo se nešto veoma lepo kao bratstvo. Partizan je morao da napusti Balkan i domaće utakmice igrao u Fuenlabradi, a na kraju pokorio Evropu. 31 godinu kasnije, Beograd je ugostio Fuenlabradu kako bi proslavili večno prijateljstvo“, navodi španska „Marka“ uz snimke sa spektakl na Tašu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar