Dugo će se ovo pamtiti

Košarkaši Partizana deklasirali su Fuenlabradu u prijateljskom meču na Tašmajdanu rezultatom 93:63.

Ovaj meč igran je pod otvorenim nebom, a navijači su ispunili tribine do poslednjeg mesta, pošto je kapacitet bio samo 7.000.

PROČITAJTE JOŠ:

Atmosfera je bila zaista za pamćenje, a prijateljski odnosi nastavljeni su i nakon 30 godina.

Početkom drugog poluvremena „grobari“ su napravili bakljadu, a razvili su i veliki transparent sa posebnom porukom.

„Ime tvoje Evropom opet odzvanja, novi početak, ali istorija se ponavlja“, pisalo je na transparentu navijača.

Tokom cele utakmice odzvanjala je pesma „grobara“, Aleksa Avramović je pri ulasku na teren dobio velike ovacije, a trener Željko Obradović dobio je jasniju sliku o svom timu, pošto se početak nove sezone sve više približava.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Kevin Panter sa 14 poena, 13 je imao Frenk Kaminski, a 12 Alen Smailagić.

Foto: Starsport

Kod Fuenlabrade najbolji je bio Petar Aranitović, bivši košarkaš Partizana, sa 16 poena, a niko drugi nije bio dvocifren.

Od početka meča su crno-beli pokazali silu i najavili da će to biti ubedljiva pobeda za njih.

Panter je otvorio utakmicu pogotkom sa jedne noge, Trifunović je bio polovičan sa penala, ali je onda zakucao u kontri. Fuenlabrada je promašivala u uvodnih nekoliko napada, a tu neslavnu seriju prekinuo je Aranitović – 5:3. Panter, Trifunović i Ledej su bili u odličnom ritmu u prvoj deonici, a kada se priključio i Kaminski crno-beli su pobegli na plus 10 – 23:13. Kraj prve deonice obeležili su promašaji sa obe strane, a Jaramaz je dva puta bio polovičan sa penala.

Veliku seriju napravili su crno-beli početkom drugog perioda, kada su preko Nanelija, Kaminskog i Jaramaza pobegli na plus 21 – 35:14. Alen Smailagić bio je glavna figura u drugom delu druge četvrtine, a Petar Aranitović bio je jedini raspoložen u dresu španskog tima.

Foto: STARSPORT

Mini-seriju Fuenlabrade od 0:4 prekinuo je Anđušić trojkom. Bilbao je zakucao za -20, ali mu je Vukčević odmah uzvratio istom merom. Drezgić je svoj prvi poen upisao sa penala, a Anđišić je promašio sa zvukom sirene za poluvreme – 50:28.

Obe ekipe su efikasno otvorile drugu poluvreme sa po četiri poena, a onda se nadovezao i Panter za 56:32. Koprivica je vezao četiri poena, pa su gosti morali da traže tajm-aut na 60:32. Ni to im nije pomoglo, pošto je proigrao Pi-Džej Dozir, a uz Koprivicu je bio najraspoloženiji u trećoj deonici za Partizan.

Opet se priključio i Kaminski sa kvalitetnom rolom na obe strane terena, pa je beogradski klub na ulasku u poslednju deonicu imao 73:41.

Foto: STARSPORT

Kaminski je ubacio trojku nakon nekoliko promašaja za 76:43, Španci su imali nekoliko lakih poena u kontri, ali je Partizan uspeo da održi plus na preko 30 poena. Uglavnom se poentiralo sa penala u poslednjih nekoliko minuta, a onda je Anđušić pogodio trojku za 87:54.

Od tog momenta nije bilo više uzbuđenja, Fuenlabrada je imala mini-seriju pred kraj meča, ali je Partizan upisao još jednu pobedu u pripremnom periodu.


Partizan – Fuenlabrada 93:63 (24:13, 26:15, 23:13, 20:22)

Stadion: Tašmajdan, Beograd, Srbija.

Partizan: Panter, Ledej, Trifunović, Ponitka, Koprivica, Jaramaz, Dozir, Naneli, Smailagić, Anđušić, Vukčević, Kaminski, Drezgić, Jovanović. Trener: Željko Obradović.

PARTIZAN - FUENLABRADA 93:63

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar