Meč Srbije i Slovenije u prepunim „Stožicama“ ponudio je mnogo više od obične prijateljske utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

Videli smo svemirsku košarku Luke Dončića i Nikole Jokića koji su pokazali zašto su među najboljim igračima na svetu, a igrači na terenu su vodili pravi rat kao da nije u pitanju pripremni meč.

Iako je bilo mnogo sumnje u ovaj tim Srbije i u odluke Svetislava Pešića naročito u vezi zahvaljivanja Milošu Teodosiću, sve viđeno u Sloveniji daje razlog za optimizam.

Srbija je u košarkaškom smilsu dobro izgledala, iako evidentno teških nogu i ruku od jakog rada na kondiciji napram rivala koji se zna u dušu i već uveliko igra pripremne mečeve.

Međutim, posebno jak utisak ostavilo je jednistvo srpskog tima i spremnost da svi igraju jedni za druge bez sujete i zavisti.

Od prvog napada u „Stožicama“ skakalo se na svaki dobar potez, a snimak na početku teksta pokazuje radovanje igrača na klupi pri rezultatu 10:10 u prvoj četvrtini.

Kao da je finale nekgo prvenstva, a ne običan prijateljski meč,

Nikola Milutinov i Marko Gudurič koji su bili van protokola, nisu samo posmatrali meč već su aktivno učestvoali kao navijači pored klupe Srbije.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Iako su u ovom meču odmaral, a šansu dobili neki mlađi i manje afirmisani igrači, oni su zdušno bodrili svoje saigrače.

Pešić je definitivno uspeo da sklopi pravu ekipu i da od puke skupine napravi pravi tim.

Iako je došlo do promene ulog ai hijerarhije, hemija koja se videla u Ljubljani pokazala je da su ovi momci spremni da izginu jedni za druge.

Uostalom, Pešić je uoči meča istakao da su igrači sami izabrali kapitene, Nemanju Bjelicu i Vladimir Lučiča čime je pokazao da im veruje u proceni, a sami igrači nisu robovali imenima i zvezdama i odabrali svoje lidere.

Posle meča sa Slovenijom Pešić je istakao da je glavni kvalitet naših rivala to što se znau kao da su iz iste ulice, ačini se da je Srbija na putu da stvori takvu ekipu momaka.

BONUS VIDEO Spektakl sa telefonima u Stožicama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare