Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Sjajan meč u Teksasu.

Košarkaši Atlante savladali su Dalas na gostovanju rezultatom 130:122, a veliki doprinos pobedi je dao Bogdan Bogdanović.

Srpski reprezentativac se radovao pobedi u kojoj učestvovao sa 12 poena, uz pet asistencija i tri skoka. Najefikasniji u njegovom timu bio je Dežonte Mari sa 30 poena, uz osam asistencija i četiri skoka.

#related-news_1

Sjajan je bio i Dončić sa 30 poena, osam skokova i četiri asitencije. Samo u prvoj četvrtini ubacio je 19 poena i imao tri asistencije, međutim, uspeli su gosti da zaustave.

Pobeda Atlante u Dalasu 130:122

Kako je Luka Dončić ušao u okršaj sa Atlantom, delovalo je da će as Dalasa upisati još jedno od 40+ izdanja kada je reč o poenima. Samo u prvoj četvrtini ubacio je 19 poena i imao tri asistencije, međutim, uspeli su gosti da zaustave slovenačkog reprezentativca i upišu pobedu 130:122. Iako nije dobro ušao u meč, važnu ulogu u drugom poluvremenu odigrao je Bogdan Bogdanović i imao značajan doprinos na konačan rezultat.

Srpski reprezentativac je na parketu proveo 33 minuta i za to vreme ubacio 12 poena, uz pet asistencija i tri skoka. Najefikasniji u njegovom timu bio je Dežonte Mari sa 30 poena, koliko je na kraju imao i Dončić (uz osam asistencija i četiri skoka).

Uprkos furioznom startu, Dončić je bio bez poena u celoj drugoj četvrtini. Ipak, po povratku sa velikog odmora vezao je asistenciju i pet poena za preokret Dalasa na 75:73. Tada je konačno proradio šut Bogdanoviću, koji je uz sjajnog Marija i Džona Kolinsa (19 poena) držao Atlantu u igri. Odličan početak meča za goste imao je Tre Jang, međutim, nezgodan doskok u finišu prve četvrtine i problem sa zglobom uticali su da nastavku utakmice manje igra i dosta opreznije, pa je meč završio sa 18 poena, ali i čak 12 asistencija.

Vredni pomena su i Dalasovi Kristijan Vud (22p, 9sk) i Spenser Dinvidi (20p, 7as).

BONUS VIDEO Treneri hvale Nikolu Jokića