Foto: AP Photo/David Zalubowsk

Za njega ne postoje granice.

Srpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je fascinirao svet svojom partijom za Denver, a u jedno je uspeo da ispiše istoriju kluba. Košarkaši Denvera su savladali ekipu Minesote sa 122:118, a Jokić je zabeležio novi tripl-dabl uz ispisanu istoriju kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je meč završio sa 31 poenom, 11 skokova i 13 aistencija, a ujedno je postao i najbolji asistent u istoriji Denvera. Njega je sjajno ispratio Džamal Marej sa 28 poena i ključnim poenima na kraju meča, dok su svi ostali saigrači izuzev Brusa Brauna (16 poena) odigrali nešto slabiju partiju, a ponajviše Majkla Porter Junior.

Domaći tim je bolje je ušao u utakmicu i vodio konstantno tokom uvodnih 12 minuta. Rezultatska klackalica vladal je tokom cele druge deonice, ali je meč u tim momentima počela da kontroliše ekipa Minesote i na poluvreme su otišli sa pet poena prednosti.

Nastavili su „Vukovi“ u istom ritmu i nakon početka drugog poluvremena, pa su tako do polovine poslednje deonice uglavnom bili na granici dvocifrene prednosti.

Ipak, Denver je slomio protivnika tačno kada treba. Pri rezultatu 118:113 na nešto više od dva minuta pre kraja najpre je Jokić bio siguran sa linije za slobodna bacanja, nakon čega je Džamal Marej trojkom izjednačio. Nekoliko napada kasnije ponovo je Marej poentirao na samom ulasku u poslednji minut meča za dva i doneo svom timu prvu prednost nakon druge četvrtine.

Nakon još jednog promašenog napada Minesote koja je potpuno stala u samoj završnici, „tačku na i“ stavio je Eron Gordon pogotkom na asistenciju Nikole Jokića. U redovima Minesote MekDenijels je prednjačio sa 18 poena, dok je 17 imao Rid.

Jokić sada ima 3.680 asistencija, prestigao je aleksa Ingliša, i nastavlja da broji… Valja reći, jako je važno pomenuti u kontekstu Nikoline klase i talenta, da je odigrao 269 utakmica manje od Aleksa Ingliša za Denver.

Ingliš je do sada bio prvoplasirani asistent franšize sa 3679 asistencija, u Denveru je proveo deset godina. Iza njega su Fet Lever sa 3566 i Andre Miler sa 2978.

Srpski košarkaš je, i to je važno naglasiti, postao prvi centar u istoriji NBA lige koji predvodi svoj klub na večnoj listi najboljih asistentana.


NBA rezultati

Dalas – Atlanta 122:130

Njujork – Vašington 105:116

Hjuston – Šarlot 117:122

Memfis – Klivlend 115:114

Nju Orleans – Majami 98:124

Oklahoma – Indijana 126:106

Juta – L.A. Klipers 126:103

Denver – Minesota 122:118

L.A. Lejkers – Sakramento 111:116

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Nikola Jokić izjava nakon meča 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar