Stigla je i 24. epizoda podcasta "Pick and roll" na Nova.rs, do kraja Evrolige ostala su još dva kola i čeka nas ludnica, Partizan više ne zavisi samo od sebe, a Zvezda može da pokvari planove.

Raiffeisen banka, prijatelj košarke. Bez greške u koracima, otvaranje računa za 15 minuta potpuno onlajn. Stvarno može.

Još jedan „Pick and roll“ vrteli smo na našem portalu, u studiju je bio domaćin Miroslav Berić zajedno sa Nebojšom Todorovićem, zamenikom urednika sportske redakcije Nova.rs. Tražio je Mića ubuduće „jače blokove“, ali je i bez toga poentirao u svom stilu.

U standardnom terminu čeka vas mnogo zanimljivih priča, iako su i Partizan i Crvena zvezda opet izgubili, crno-beli na svom terenu od Olimpijakosa sa 69:74, dok su crveno-beli stali nadomak čuda protiv Reala u Madridu – 101:94.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da bi svi sad voleli da čuju kako je Željko kriv“, utisak je Miće Berića o rezultatima Partizana koji je ispao iz plej-in zone Evrolige i više ne drži sudbinu u svojim rukama, već sada zavisi najviše od Efesa, ali i od Baskonije, čijim porazima mora da se nada.

Nekadašnji reprezentativac i bivši kapiten crno-belih smatra i da odgovornost mora da bude raspoređena, te da ne može da je snosi samo pojedinac, niti da je trener Obradović taj…

Ali, šta se to dešava s igračima Partizana? „Crv“ je sigurno ušao u njih, previše utakmica je izgubljeno posle vođstva i u neizvesnim završnicama ove sezone, što se odrazilo na plasman na tabeli pred poslednja dva kola.

Berić priča i šta je to Partizan dobio u porazu od Olimpijakosa u Areni, kao što su Kaboklo i Kaminski zajedno na terenu kao vrlo dobar tandem, a za naredni meč u Berlinu (četvrtak, 20.30) sada već ističe kako je biti ili ne biti, i da ako se ne pobedi Alba u gostima i ne zaslužuje se da se nađe u doigravanju elitnog takmičenja.

Ko s kim igra do kraja, ko bi mogao da iznenadi, čemu se nadaju Fenerbahče i Olimpijakos, da li Barselona ili Panatinaikos mogu da ispadnu iz četiri najbolje ekipe? Prognozirao je Mića i potencijalna iznenađenja za 33. kolo, pa da li Bajern zaista može da baci PAO na kolena u Minhenu…

Foto: Nikola Gligic/Starsport

Analizirali smo i Zvezdino gostovanje Realu (101:94), baš malo je nedostajalo da napravi čudo i šokira lidera i branioca evropskog trona. Zaista su crveno-beli sjajno parirali moćnom domaćinu, Nemanja Nedović i Adam Hanga su verovatno odigrali utakmice sezone, ali je čudo na kraju ipak izostalo.

Kako to Real doda gas kada je najpotrebnije da spreči senzaciju i kada je ove sezone izveo više od 38 slobodnih bacanja koliko je imao protiv Zvezde? Desilo se, samo jednom i u to u utakmici sezone koja će se zauvek pamtiti…

Dotakli smo se i role Fredija Gilespija u Madridu, odnosno njegove dve minijature koje više nego dovoljno govore koliko može da bude odsutan na parketu.

Šta za večite znači to što će izgleda Alba igrati u Evrokupu sledeće sezone i kako se to održava na izgled Evrolige? Pričali smo i o tome, ali i o neverovatnom rekordu Najdžela Hejs-Dejvisa i 50 poena protiv Albe, što je novi rekord po broju poena na jednoj evroligaškoj utakmici.

Jedino je sigurno da nas do kraja ligaškog dela čeka haos i da malo toga može da se predvidi, jer je i dalje otvoreno čak devet od prvih 10 pozicija na tabeli, samo je Real zakucan na vrhu. Šta smo sve zanimljivo pričali, a bilo je dosta toga, možete da čujete i vidite u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ u videu na vrhu.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO Novica Veličković kao niko o Nemanji Bjelici i šta je sve mogao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar