Foto: Printscreen X / BrickMuse

Jedan od najboljih košarkaša na planeti nije uspeo da kazni veoma ležeran potez i gest Jusufa Nurkića.

U utorak na sredu su se sastali Finiks Sansi i Milvoki Baksi i Janis Adetokumbo jeste bio najefikasniji na parketu sa 34 poena, 10 skokova i šest asistencija, ali je Finiks odneo pobedu 114:106.

PROČITAJTE JOŠ:

Jusuf Nurkić je imao dabl-dabl sa po 10 poena i skokova, ali je upravo jedan njegov potez izazvao verovatno najviše pažnje na meču u Arizoni.

Janis je primio loptu na trojci, Nurkić je trebalo da čuva „mismeč“ na grčkom igraču i ležerno je ostao u svom reketu čekajući šut.

Štaviše, okrenuo je leđa Janisu dok je čekao da ovaj šutne trojku, očekujući da će je promašiti. Potez koji su mnogi u Americi na društvenim mrežama opisali kao ponižavajući, ovog puta se isplatio.

Adetokumbo je promašio trojku iako je bio sam sa nekoliko metara čistog prostora ispred sebe, a Finiks je uhvatio loptu.

Nurkić je pokriće u svojoj odluci da okrene leđa Grku tražio i u tome što je poznato koliko je Janis loš šuter sa distance. Kroz karijeru ima 28,6 posto šuta za tri poena, a ove sezone je taj procenat još gori, samo 25,8 posto, što znači da u proseku ubacuje tek svaku četvrtu trojku.

BONUS VIDEO NBA – Atlanta Hoks vs Los Anđeles Lejkers 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar