Foto: Twitter/ FC Bayern Basketball/PRintscreen

Bajern ima velike ambicije.

Završen je Evrobasket u Nemačkoj gde je domaća selekcija uspela da osvoji bronzanu medalju, a Srbija doživi pravi fijasko i ispadne u osmini finala.

PROČITAJTE JOŠ

Javnost se okreće klupskoj sezoni koja je na pomolu, a u Bajernu već planiraju nekoliko godina unapred i najavljuju velike ambicije.

Sportski direktor giganta iz Minhena Marko Pešić, predsednik kluba Herbert Hajner i legenda fudbalske sekcije i počasni predsednik Uli Henes obišli su gradilište za novu dvoranu ekipe Bajerna.

Dvorana „SAP Garden arena“ koja je u vlasništvu kompanije Red Bul biće izgrađena 2024. godine i biće dom košarkaša Bajerna i hokejaškog kluba koji nosi ime po poznatoj kompaniji.

Radovi teku punom parom, a u Bajernu već imaju velike planove.

„Naš cilj je da se profilišemo kao jedan od najboljih klubova u Evropi, a u tome će nam pomoći nova dvorana. Ovaj objekat će za samo nekoliko sati moći da se pretvori iz košarkaše u hokejašku dvoranu šo je potpuno impresivno“, rekao je Hajner.

O tome je govorio i sportski direktor Marko Pešić koji ne miože da dočeka završetak gradnje.

„Glavni cilj je napraviti pravu košarkašku atmosferu, a uz to su i najviši ciljevi dostižni. Moramo da pripremamo polako i tim za to“.

Prema nekim najavama, cilj je organizavcija „Fajnal fora“ Evrolige u budućnosti sa željom da na njemu učestvuje i Bajern.

Prema rečima Ulija Henesa, novi objekat bi trebalo da poput „Alijanc arene“  bude ponos Minhena.

BONUS VIDEO Evo zašto Srbija više nije zemlja košarke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar