Foto: Tanjug / AP Photo/Abbie Parr

Tandem koji dominira ligom počeo je još pre Kolorada.

Denver Nagetsi ispisuju istoriju kluba jer po prvi put igraju u velikom finalu NBA lige. Predvođeni tandemom Nikola Jokić – Džamal Marej, protiv Majamija pokušavaju da osvoje prvu titulu a nakon dva meča je skor u pobedama 1:1.

PROČITAJTE JOŠ

Osovina Denverovog uspeha predstavlja igra dva na dva Jokića i Mareja koja ima bezbroj varijacija i gotovo je neodbranjiva za sve rivale.

Denver već godinama na njima dvojici gradi svoje šampionske ambicije, a zanimljivo je da su prvi put zajedno igrali još pre Nagetsa i početka NBA karijere.

Oni su se sreli na tradicionalnom tuniru najvećih talenata koju organizju kompanija „Najk“ gde se skupljaju najveći potencijali iz Amerike i ostatka sveta.

Njih dvojica su već tada igrali neverovatno u tandemu i izvodili akcije koje danads gledamo kada dominiraju ligom. Snimak koji se pojavio na internetu pokazuju da su Jokićć i Marej već 2014. godine razumeli jedan drugog.

Mada, za razliku od Denvera tada nisu uopšte razgovarali kako je to Marej priznao u jednom intervjuu. Jokić je priznao da je tada samo želeo da preživi, amnogi smatraju da mu je tih nedelju dana bilo ključno da bude draftovan u drugoj rundi.

„Nikola je u suštini te nedelje izabran. On je sve vreme dominirao na treningu. Otišao sam i pozvao svoje ljude da se vrate kući i rekao sam. Upravo sam našao sledećeg Dirka “ pričao je Emanuel Mudiaj koji je igrao sa njim u Denveru kasnije, a te godine je biran kao sedmi pik na draftu.

BONUS VIDEO  Hajlajts: Denver Nagets – Majami Hit, druga utakmica finala NBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar