Foto: AP Photo/Kye Terada, Pool

NBA Ol-star vikend u Indijanapolisu otvorile su mlade nade lige u turniru "Zvezda u usponu", a najbolja je neočekivano bila ekipa "Rouz" koja je savladala pulene tima "Šrempf" sa 26:13. MVP trofej za najboljeg igrača zaradio je košarkaš Indijana Pejsersa, Benedikt Maturin.

Ove godine održava se 73. Ol-star utakmica, a najznačajnijem meču prethodi nekoliko tradicionalnih i sve samo ne dosdnih događanja.

Po običaju prve su na teren izašle „Zvezde u usponu“, najbolji igrači lige kojima je aktuelna sezona prva ili druga u NBA karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Košarkaši su bili podeljeni u četiri ekipe, čiji su treneri bili bivši košarkaši Džejlen Rouz, Detlef Šrempf, Pau Gasol i Tamika Kečings.

Posebno zanimljivo je bilo da je prvi kandidat za „rukija“ godine, Viktor Vembanjama, koji je inače nastupao za tim Paua Gasola, eliminisan već u polufinalu od tima Šrempfa sa 41:36.

View this post on Instagram

A post shared by NBA (@nba)

Tim „Rouz“ je u drugom polufinalu savladao ekipu „Tamika“ sa 40:35 i tako je obezbedio finale i kasnije titulu trijumfom na Šrempfovim pulenima.

Polufinalni mečevi su igrani do 40 poena, a finalni do 25. Samim tim, utakmice su trajale po dvadesetak minuta, i nije viđeno baš ni previše atraktivnih poteza.

View this post on Instagram

A post shared by NBA (@nba)

View this post on Instagram

A post shared by NBA (@nba)

U nedelju će nas čekati najveća zabava, tada na scenu stupaju košarkaši koji će se boriti u nadmetanju veština, brzom šutiranju trojki i atrktivnim zakucavanjima.

Tri tima biće učesnici prvog nadmetanja – tim Indijana (Tajriz Halibarton, Benedikt Maturin, Majls Tarner), tim „prvi pikovi NBA drafta“ (Paolo Bankero, Entoni Edvards, Viktor Vembanjama) i tim Ol-star (Skoti Barns, Tajris Meksi, Trej Jang).

Trojke će „pucati“ Malik Bizli, Branson, Halibarton, Lilard, Markanen, Mičel, Tauns i Jang, i prava je šteta što nema Bogdana Bogdanovića. Zakucavanja i najveći šou pokušaće da prirede Džejlen Braun, Haime Džakviz Džunior, Mek Meklang i Džejkob Topin.

Najveća promena jeste uvođenje duela u šutiranju trojki između najboljeg šutera NBA i ženske WNBA lige. U „revolveraškom“ obračunu biće Stef Kari i zvezda Njujork Libertija, Sabrina Ioaneksu.

BONUS VIDEO Tripl-dabl Nikole Jokića protiv Milvokija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar