Srpski košarkaš Nikola Milutinov nasmejan je završio meč sa Dominikanskom Republikom. Laknulo je i njemu i svim navijačima "orlova" posle 40 minuta košarke u "Araneti".

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba

Tih 40 minuta i pobeda 112:79 je uz briljantnu partiju prvog centra Srbije značilo i prolaz u četvrtfinale Mundobasketa. Srbija je imala imperativ pobede, a Milutinov možda i motiv više jer je naspram sebe imao jednog od najboljih centara na planeti – Karl-Entoni Taunsa.

I većim delom meča se i poenterski nosio sa Taunsom, čijem je timu ubacio 16 poena i uhvatio pet skokova. Srbija se ovom pobedom među osam najboljih plasirala sa drugog mesta u grupi I i ide na selekciju Litvanije koja je uspela da pobedi Sjedinjene Države.

„Jeste, stvarno mi prija što sam došao ovde sa ekipom, imamo odličnu energiju i hemiju unutar ekipe, verujemo jedni drugima. Možda i kad drugi ne veruju u nas, mi verujemo, što je najbitnije. Iz toga se desila ova velika energija večeras i velika pobeda“, rekao je Milutinov posle meča s Dominikancima.

Kako turnir odmiče, broj navijača Srbije u dvorani raste, dok onima u našoj zemlji sada apetiti rastu, iako nije sve bilo idealno protiv Italije. Naprotiv.

„Drago mi je što sam video da ima dosta naših navijača i kako vreme prolazi, nadam se da će nas biti još više u četvrtfinalu i stvarno su nam dali snagu i energiju da igramo ovako“, kaže Nikola.

Foto: Starsport

U trenucima kad je Srbija završila svoj meč, Litvanci su sa Amerima igrali treću četvrtinu, pa se još uvek nije znalo ko će proći dalje sa prvog, a ko sa drugog mesta u njihovoj grupi.

„Sad je neko od novinara spomenuo da je Litvanija vodila, ali s kim god da se nađemo u četvrtfinalu, oba protivnika će biti teška i treba se dobro odmoriti i spremiti i za jedne i za druge“, jasan je prvi centar Srbije.

Laknulo mu je što je tim pokazao pravi odgovor posle tesnog i bolnog poraza od Italije, koji sada utoliko manje boli, jer Italijani idu na Amerikance u četvrtfinalu.

„Sigurno da nam mnogo znači ova pobeda. Stvarno smo svi ono… Teško nam je pao poraz od Italije, hteli smo da odreagujemo i tako smo odreagovali. Sad ovako treba da nastavimo“, navodi Milutinov, a onda otkriva šta se dešavalo u svlačionici posle meča s „azurima“.

„Obavili smo razgovor između sebe, znamo gde smo grešili i sad idemo u četvrtfinale da odigramo najbolje što možemo“, zaključio je Nikola Milutinov.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Jovićev pas bez gledanja protiv Dominikanaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar