Vasilije Micić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Pitanje svih pitanja u slučaju Vasilija Micića je da li će uspeti da se izbori za mesto u rotaciji Oklahoma siti Tandera.

Srpski plejmejker koji je bio MVP Evrolige i MVP Fajnal-fora stigao je sa 29 godina u NBA ligu, ipak, pokušaće odmah da napravi razliku u igri svog tima.

PROČITAJTE JOŠ

Na meču protiv Šarlota (117:115) smo videli jednu dobru i jednu lošu stvar.

Krenimo od one loše, to je ideja trenera da Micić igra samo u „garbage time“, tačnije u delu kada Oklahoma ubedljivo vodi ili gubi. Micić nije igrao u četvrtoj deonici kada je rezultat bio značajno neizvesniji što govori da trener Mark Deinjo još uvek ne zna da li će i u kom kapacitetu koristiti srpskog plejmejkera.

Ipak, koja je dobra vest? Micić se trudi da iskoristi svaki minut na pravi način, pa je tako protiv Hornetsa na parketu proveo 26 minuta (među većim minutažama u timu) i postigao šest poena uz tri skoka. Ipak, ono što je svima zapalo za oko je činjenica da je podelio čak osam asistencija i to većinom za otvoren šut za tri poena. To znači da već razume filozofiju tima i organizaciju igre, ipak rano je donositi zaključke.

Poznato je da Micić voli da provodi dosta vremena na parketu (najmanje 30 minuta), pa će biti zanimljivo videti kako će se prilagoditi u ulozi u kojoj nije bio od kada je bio 17-godišnjak. Opet će na njega gledati kao na novajliju, a on će morati sav taj pritisak da iznese na plećima.

Tren Man i Džejlin Vilijams su postigli po 18 poena za Tander, a pratio ih je Eron Vigins sa 16. U Hornetsima smo na trenutke gledali simultanku Pi Džej Vašingtona koji je meč završio sa 31 poenom, dok je Teri Roužer postigao 19.

BONUS VIDEO Bokserske rukavice za Nikolu Jovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar