Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chi

Neverovatan meč.

Ekipa Oklahoma siti Tandera našeg Vasilija Micića još jednom je u kratkom vvremenskom periodu pobedila ekipu Golden Stejt Voriorsa, ali je ovoga puta sve rešeno posle velike drame.

Oklahoma je trijumfovala na gostovanju rezultatom 130:123 nakon produžetka koji je izborila na način o kojem će se dugo pričati.

PROČITAJTE JOŠ

Imali su Voriorsi tri poena prednosti na manje od dve sekunde do kraja kada je centar Tandera Čet Holmgren primio loptu na šutu za tri poena u kornneru i iz okreta uz zvuk sirene trojkom doneo produžetak svom timu koji je kasnije Oklahoma pretvorila u veliku pobedu, šestu u poslednjih sedam mečeva.

Briljirao je u trijumfu Šaj Gildžes Aleksander sa 40 poena, dok je junak pobede Holmgren došao do rekorda karijere od 36 poena.

Činilo se velikim delom utakmice da će ukonačno biti prekinut dvanaestodnevni post Voriorsa u NBA ligi. Uljuljkani u sigurnu prednost iz treće četvrtine (81:63) potpuno su se opustili,a Šaj je igrao svoju igru. Mnoštvo prodora, pogodaka za dva poena i naizgled neprimetno Oklahoma je topila prednost i na oko šest minuta do kraja izjednačila.

Do kraja regularnog toka igralo se u ritmu „koš za koš“, a kada je Endrjuu Vigins pogodio trojku za 117:114 na 1,6 sekundi do kraja izgledalo je da je sve gotovo. Nisu ni znali navijači u San Francisku da ih čeka hladan tuš nakon tajm-auta Marka Degnolta. Pogodio je neverovatnu trojku Čet Holmgren za 117:117 i ulazak u dodatne minute.

Kao da se Golden Stejt nije psihološki oporavio od šokantne trojke rivala, delovao je kao grogirani bokser u produžetku, a to je idealno tlo za rapsodiju Gildžus Aleksandera. Prodori, sitni koraci, jednostavna, ali efikasna rešenja u napadu, sve je to radio Šaj, brzo došao do 40. poena i rešio utakmicu.

Odličnu partiju kod Tandera pružio Holmgrenov vršnjak Džejlen Vilijams. Dao je 22-godišnjak 22 poena i značajno doprineo pobedi, dok je srpski košarkaš Vasilije Micić za sedam minuta na parketu dao dva poena.

Kod Golden Stejta Vigins je ubacio 31 poen, Kari 25, Klej Tompson 16.


NBA rezultati

Šarlot – Njujork 108:122

Nju Orleans – Minesota 120:121

Čikago – Majami 102:97

Milvoki – Dalas 132:125

San Antonio – Memfis 108:120

Golden Stejt – Oklahoma 123:130 (produžecima)


BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar