Foto: ABA liga

Ovako nešto nikada nismo videli u regionalnom takmičenju

Košarkaši FMP-a pobedili su u Baru ekipu Mornara sa 113:102 (18:24, 33:29, 25:25, 37:24), u utakmici 13. kola ABA lige.

Mornar je već u provm periodu stigao do dvocifrene prednosti, ali je FMP po ko zna koji put ove sezone pokazao da se nikada ne predaje. Do kraja prvog poluvremena bilo je samo plus dva za domaću ekipu, odnosno 53:51.

PROČITAJTE JOŠ:

Već tu je bilo jasno da ćemo gledati utakmicu sa velikim brojem poena, što su igrai potvrdili i u drugom poluvremenu. FMp je uspeo da izjednači na 76:76 krajem treće deonice, ali je Mornar pred završnih deset minuta ipak imao dva poena prednosti.

Poslednja četvrtina bila je spektakularna, pogotov kada se radi o učinku Trenta Frejzera. Plejmejker FMP-a he pogađao trojke u nizu, razigravao je svoje saigrače i izrastao u pravog heroja.

FMP je imao seriju od 10:0 sredinom poslednjeg perioda, a ubrzo nakon toga videli smo i seriju 7:0 kojom je rešeno pitanje pobednika.

Tim iz Železnika je do pobede vodio Trent Frejzer sa 45 poena, devet asistencija i četiri skoka, Bo Bič je dodao 17 poena, dok je Nikola Janković postigao 13 poena, uz sedam uhvaćenih lopti.

Frejzer je tako imao najbolji poenterski učinak u karijeri, odnosno treći najbolji u istoriji ABA lige. Njegov indeks iznosio je 51.

U ekipi Mornara dabl-dabl učinak je ostvario Deron Rasel sa 32 poena i 12 asistencija, a američki igrač je upisao i sedam skokova.

Nemanja Vranješ je u poraženom timu postigao 16 poena, dok je Vladimir Mihailović dodao dva poena manje.

FMP je na trećem mestu ABA lige sa 10 pobeda i tri poraza, a Mornar posle četvrtog vezanog poraza zauzima 10. mesto sa skorom 4/9.

U sledećem kolu FMP gostuje Megi, dok Mornar na gostovanju igra protiv Zadra.

BONUS VIDEO Luda atmosfera u Pireju na meču Olimpijakos – Zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar