Košarkaši Bešiktaša plasirali su se u četvrtfinale Evrokupa pobedom nad Gran Kanarijom na gostovanju 80:78.

Sve mečeve Evrokupa gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Ovakvo iznenađenje možda nisu očekivali mnogi, ali je u njega svakako verovao Dušan Alimpijević kome ono nije prvo u Evrokupu.

PROČITAJTE JOŠ:

Alimpijević je osim u pobedu, verovao i u 24-godišnjeg crnogorskog centra Marka Simonovića, koji je dobio šansu da odigra 25 minuta protiv dosadašnjeg prvaka Evrokupa.

I iskoristio je to maksimalno. Upisao je 10 poena i 9 skokova, od čega pet u napadu. Jedan od tih pet skokova u napadu bio je i ključni za pobedu.

Na 11 sekundi pre kraja Marko je ispratio promašenu trojku Dereka Nidama i direktno iz odbojke vratio loptu u koš za 80:75.

Gran Kanarija je uzvratila trojkom preko Nikolasa Brusina, dok je Simonović mogao opet da overi pobedu i uveća svoj košgeterski saldo, ali je promašio dva penala do kraja.

To nije uticalo na krajnji ishod pa je doskorašnji košarkaš Crvene zvezde za kratko vreme prešao put od precrtanog u timu Janisa Sferopulosa, do junaka u timu Dušana Alimpijevića.

Simonović je iz Zvezde otišao početkom januara na pozajmicu kod Alimpijevića u Bešiktaš. On je u dresu crveno-belih u Evroligi prosečno beležio 2,8 poena i 1,5 skokova, dok je u ABA ligi imao nešto bolji učinak sa 6,3 poena i 3,9 skokova u proseku.

Sada u Evrokupu prosečno ima 6,8 poena i 3,4 skoka po meču, a odigrao ih je ukupno tek pet. Bešiktaš će u četvrtfinalu Evrokupa igrati protiv Hapoela iz Tel Aviva.

BONUS VIDEO: Uroš Trifunović pred meč sa Armanijem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar