(AP Photo/Derik Hamilton)

Od 2019. godine Embid nije izašao na crtu Jokiću u Denveru

Džoel Embid našao se na udaru mnogobrojnih košarkaških analitičara, ali i navijača, koji su mu zamerili što nije izašao na duel Denveru i Nikoli Jokiću u noći između ponedeljka i utorka.

PROČITAJTE JOŠ:

Denver je slavio sa 116:111, a umesto da to bude direktan duel i dvojice favorita za MVP nagradu, Jokić je dominirao za sebe, dok je Embid propustio meč zbog navodne povrede.

Već po navici Embid ne igra u Denveru, pošto je poslednji meč u Koloradu odigrao još i novembru 2019. godine kada je doživeo poraz i od Jokića i od Nagetsa.

Jokić je tada ubacio 26 poena uz 11 skokova i šest asistencija, dok je Embid imao tek 19 poena i 14 skokova uz samo dve asistencije. Da sve bude još bolnije po Kamerunca, Jokić je tada postigao koš za pobedu i to iz veoma teške situacije, a kako je to izgledalo pogledajte u videu ispod.

Somborac je tada uzeo šut pri rezultatu 97:96 za Filadelfiju, nije mu sviran ni očigledan faul, ali su ipak Nagetsi slavili.

Na poslednjih šest utakmica Siksersa i Nagetsa u Denveru, Jokić ima prosek od 26 poena, više od 50% šuta iz igre uz preko 13 skokova i osam asistencija Naspram njega, Embid ima svega jednu odigranu utakmicu u tom periodu, a na njoj je imao 35% šuta iz igre uz već pomenuti učinak.

BONUS VIDEO Jokić i Denver počistili Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar