Nikola Jokić Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Najbolji košarkaš planete Nikola Jokić pojavio se prvi put u javnosti posle ovonedeljnog otkaza reprezentaciji i timu Svetislava Pešića.

Mnogo se nedeljama unazad pisalo hoće li Jokić biti spreman da povede nacionalni tim daleko na Mundobasketu onako kako je povukao Denver Nagetse do šampionske titule u NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

I ovog ponedeljka smo dobili odgovor na to pitanje kada ga Pešić nije uvrstio ni na širi spisak reprezentacije za Mundobasket, navodeći da je umoran od duge NBA sezone, te da ne bi mogao da na adekvatan način odgovori velikoj odgovornosti.

Od kada je uzeo titulu u NBA, Nikola odmara, gleda trke konja, putuje, uživa na svadbama i u izlascima i zasluženo daje sebi oduška.

Ovog puta se u javnosti našao na turniru u basketu 3×3 u Somboru, gde je mirno uživao u igri koju je nekad i sam praktikovao ispred škole. Kako kažu organizatori, dobio je i poseban poster na poklon.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели STREETBALL 3X3 ELITE (@mts3x3streetball)

Jokić neće ovog leta igrati za Srbiju u Manili, a u grupi sa našom selekcijom su Južni Sudan, Portoriko i Kina. Srbija turnir počinje 26. avgusta utakmicom protiv Kineza, na čijoj klupi sedi nekadašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

„Orlovima“ tek predstoji mukotrpan rad i pet pripremnih utakmica, posle čega će biti malo jasnije koliko daleko mogu na Svetskom prvenstvu i mogu li do boljeg plasmana od petog mesta koje su ostvarili pre četiri godine u Kini.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели STREETBALL 3X3 ELITE (@mts3x3streetball)

BONUS VIDEO: Denver i Jokić pometlali Lejkerse u finalu Zapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare