Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ nr

Nenad Stefanović, selektor juniorske reprezentacije Srbije kaže da je plasman u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina veliki rezultat.

Srbija je do polufinala stigla naizgled veoma dominantnom, mada nimalo lakom pobedom protiv Izraela 83:65.

PROČITAJTE JOŠ:

Izraelci su do sredine poslednje četvrtine imali priključak i zaostatak do deset poena, ali je onda usledio jak nalet srpskog tima koji je na krilima Bogoljuba Markovića izvojevao pobedu u niškom Čairu.

„Čestitam momcima na pobedi. Velika pobeda. Ogromna! Ušli smo u borbe za medalju, to je ono što smo hteli. Mislim da smo, negde da budem precizan, defanzivno odigrali najbolju utakmicu otkako smo zajedno. Ofanzivno je bilo uobičajeno. To je to. Nemam utisak da smo imali njihovo poštovanje, ali mislim da sada imamo. Prvi cilj smo ostvarili. Idemo korak po korak. Sutra priprema za Nemce“, rekao je Stefanović posle utakmice, a preneo sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Sledeći protivnik Srbije je selekcija Nemačke koja je u svom četvrtfinalnom meču savladala ekipu Grčke.

„Odličan tim! Ogroman! Jako su dobri na svim pozicijama. Igrali smo dve prijateljske utakmice, ali njima tada nije igrao prvi plej, a nama je igrao prvi centar. Tako da nije merodavno uopšte“, poručio je Stefanović.

„Orlići“ protiv Nemačke igraju u subotu od 20 sati i 30 minuta, a potencijalno finale je u nedelju.

BONUS VIDEO: Marina Maljković na poluvremenu razgovara sa košarkašicama Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar