Janis Adetokumbo
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeffrey Phelps

Zaboleo ga je poraz, ali ne smatra to kao neuspeh

Janis Adetokumbo nije bio raspoložen nakon ispadanja Milvoki Baksa u prvoj rundi plej-ofa NBA lige od Majami Hita.

Milvoki je u regularnom delu prvenstva bio najbolji tim, ali je Majami napravio iznenađenje i sa 4:1 otišao dalje.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od novinara pitao je Janisa na konferenciji posle meča da li ovo smatra neuspehom, na šta se Grk uhvatio za glavu.

„Oh, moj Bože. Pitali ste me isto pitanje prošle godine, Eriče (novinar). Da li vi svake godine dobijete unapređenje na svom poslu? Ne, zar ne? Pa da li je vama svaka godina na poslu propast? Ne. Svake godine radite na ostvarenju cilja, što je promocija i briga o porodici. To nije propast, postoje koraci ka uspehu“, rekao je Janis.

Pomenuo je i Majkla Džordana.

„Majkl Džordan je igrao 15 godina i osvojio šest titula. Da li su ostalih devet godina bili propast? Da li mi to govorite? Upravo tako, pa zašto mi onda postavljate to pitanje? To je pogrešno pitanje. Nema neuspeha u sportu. Postoje dobri i loši dani, nekim danima možete da budete uspešni, u drugima ne. Nekim danima je vaš redi, drugim nije. To je suština sporta, nisu uvek pobede. Ove godine, neko drugi će da pobedi, prosto je tako. Pedeset godina od 1971. do 2021. nismo osvojili titulu, pa da li je tih 50 godina bilo neuspešno? Ne, nije. To su bili koraci ka uspehu. Uspeli smo da osvojimo jednom, nadam se da ćemo opet. Žao mi je, nisam žele da zvuči lično“, zaključio je Adetokumbo.

Janis je ubacio 38 poena u poslednjem meču u seriji, ali to nije bilo dovoljno da bi se izbegao poraz u produžetku.

„Da sam ubacio ove šuteve, situacija bi bila drugačija. Ima dana kada uspemo, i drugih kada smo tužni. Danas je bio jedan od ovih dana. Pamtiću ovo i ne želim da ponovo budem u ovoj situaciji. Ali to je košarka, tako da ću verovatno biti u toj situaciji“.

Majami će u narednoj rundi igrati protiv Njujork Niksa.

BONUS VIDEO Sombor i Jokic – posebna veza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar