Foto: EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Veoma zanimljiv duel smo gledali u Milanu

Košarkaška reprezentacija Grčke savladala je u Milanu Hrvatsku sa 89:85 (24:16, 22:14, 24:32, 19:20) u prvom kolu C grupe Evrobasketa.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska je bolje otvorila meč i povela sa 7:0, ali su Grci odgovorili serijom 22:5 i preuzeli vođstvo koje nisu ispuštali do kraja utakmice. Maksimalnih 18 poena prednosti Grci su imali krajem druge četvrtine.

Međutim, Hrvati se nisu tako lako predali, pa su krajem trećeg perioda napravili seriju 15:0 kojom su prišli na zaostatak od dva poena 62:60.

Grci su sve vreme u poslednjoj deonici imali prednost, ali su Hrvati imali napad za vođstvo pri rezultatu 84:82. Ivica Zubac se nije najbolje snašao pod košem, a na drugoj strani je Janis Adetokumbo atraktivno zakucao na asistenciju Nika Kalatesa.

Izabranici Damira Mulaomerovića su propustili i naredna dva napada, Janis je odlično odigrao i u odbrani, pa je Grčka mogla da slavi pobedu.

Najefikasniji u redovima pobedničke selekcije bili su Tajler Dorsi i prva zvezda selekcije Grčke Janis Adetokumbo sa po 27 poena. Janis je uz to dodao i 11 skokova, kao i šest asistencija.

U redovima reprezentacije Hrvatske istakao se Džejlin Smit sa 23 poena, Bojan Bogdanović upisao je 19, a Krunoslav Simon 18 poena. Podbacio je Dario Šarić, koji je iz igre šutirao 0/6 i nije imao nijedan poen na meču.

U prvom meču prvog kola C grupe u Milanu, Ukrajina je ubedljivo savladala Veliku Britaniju sa 90:61, a kasnije se sastaju domaćin Italija i Estonija.

Selekcija Grčke u drugom kolu i derbiju C grupe sastaće se u subotu u 21.00 sa domaćinom Italijom, dok će Hrvatskoj sutra u 14.15 rival biti Velika Britanija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

GRUPA C (Milano)

1. kolo, 2. septembar

Ukrajina – Velika Britanija  90:61

Hrvatska – Grčka 85:89

Italija – Estonija 21.00

BONUS VIDEO Veseli o Srbiji, Jokiću, Bogdanoviću, atmosferi u Pragu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar