Foto: ABA liga

Polovičan uspeh srpskih klubova u ABA ligi

Košarkaši FMP-a pobedili su u Železniku ekipu Igokee rezultatom 89:77 (24:15, 17:30, 23:16, 25:16) u meču osmog kola regionalne ABA lige.

FMP je tako nastavio niz od četiri pobede u regionalnom takmičenju, te je preuzeo vrh od Partizana makar na jedan dan.

Dugo se rezultat lomio, a pobednik je rešen tek početkom poslednje deonice, kada je FMP napravio dve mini-serije i otišao na dvocifrenu razliku. Igokea je uspela da priđe na minus osam, ali je FMP odbio taj nalet i bez problema u završnici slavio.

PROČITAJTE JOŠ:

U redovima kluba iz Železnika najefikasniji je bio Trent Frejzer sa 15 poena, dok su Bo Bih i Paulis Valinskas ubacili po 13.

Kod gostiju, najbolji je bio Nikola Tanasković sa 18 poena i sedam skokova.

FMP je u dosadašnjem delu sezone u ABA ligi ostvario sedam pobeda i jedan poraz, dok Igokea ima po četiri pobede i poraza. Klub iz Železnika će u narednom kolu gostovati Zadru, dok će Igokea dočekati MZT Skoplje.

U nedelju je u okviru 8. kola ABA lige na terenu bio još jedan srpski klub. U pitanju je Mega, koja je izgbila od MZT-a iz Skoplja sa 94:82 na gostujućem terenu.

Mega je bolje otvorila meč, ali je MZT krajem prve deonice preokrenuo, a onda u drugom poluvremenu sve vreme vodio i mirno priveo meč kraju.

Kod MZT-a najbolji je bio Bili Ajvi sa 15 poena i šest asistencija, dok je kod Mege dominirao Nikola Đurišić sa 18 poena i pet skokova, što je ovoga puta bilo nedovoljno za trijumf.

Oba tima nakon ovog kola imaju skor 2-6 i nalate se na ivici zone ispadanja.

Standings provided by Sofascore

ABA LIGA, 8. kolo

Nedelja

FMP – Igokea 89:77

MZT Skoplje – Mega 94:82

Subota

Borac – Mornar Bar 90:87

Budućnost – Cibota 97:76

Cedevita Olimpija – Zadar 97:79

Ponedeljak

18.00 Split – Studentski centar

20.00 Crvena zvezda – Partizan

BONUS VIDEO Opšte ludilo i dva poteza Nemanje Nedovića za veliku pobedu Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar