Demar Derozan, Čikago Buls
Demar Derozan, Čikago Buls; Foto: Tanjug/AP Photo/Nick Wass

Kakva sezona Čikago Bulsa, koji prolaze kroz pravu renesansu. Novi tim je uspeo da savlada i Vašington Vizardse sa 120:119 i tako u dva dana zaredom slavi košem u poslednjoj sekundi. Drugi put zaredom je to upravo uradio Demar Derozan.

Ovaj osporavani igrač za kog se sumnjalo da će ikada uspeti da postane NBA superstar tako je pokazao da je zreo za velika dela.

PROČITAJTE JOŠ

Bulsi sada liče na onaj tim koji je Derik Rouz vodio do plej-ofa, a oni optimističniji nadaju da bi mogle da se ponove devedesete kada je ovaj tim dominirao ligom. Makar na jednu sezonu.

Razloga za optimizam svakako ima jer Derozan uspeva da uradi što nije niko ranije.

Naime, kako prenosi „Basketball Reference“ jedna od najpouzdanijih stranica za prađenje NBA statistike ovog nije uspeo da uradi niko ranije u dva dana zaredom. Uspeo je Leri Bird da uradio to 27. i 29. januara 1985. godine, ali ne u dva dana zaredom.

Ovaj as je meč završio sa 22 poena, 12 skokova i asistencijom. Zek Lavin je bio najefikasniji sa 35 poena, dok je Vučević stao na 22.

U poraženom timu je Kajl Kuzma postigao 29 poena uz 12 skokova i tri asistencije, dok je Bredli Bil dodao 27 poena (tako je prešao granicu od 14.000 poena), dva skoka i 17 asistencija.

Kajl Kuzma je pogodio trojku na 3,3 sekunde do kraja za prednost od 119:117, a onda je Rozan pogodio iz izuzetno teške situacije. Najpre je napravio fintu šuta, izbacio jednog igrača, a onda preko drugog pogodio iz ugla.

„Ovo je neverovatno, pogotovo što smo ovo uradili na gostovanju. Ne znam da li sanjam ili je zaista istina. Ubijete se od rada i razumete da ako ste u takvoj poziciji, morate da pokušate da ih iskoristite na najbolji mogući način jer ćete imati utakmice u kojima ćete promašivati“, rekao je Derozan.

Bila je ovo sedma uzastopna pobeda Čikaga.

BONUS VIDEO Ben Simons na treningu Filadelfije

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar