Foto: Printscreen/SK HD

Basketaš Srbije Dejan Majstorović srećan je posle pobede svog tima u finalu Svetskog prvenstva u Beču.

Srbija je protiv Sjedinjenih Država pobedila sa 21:19, posle velikog preokreta, jer je naš tim u finalu gubio 19:15.

PROČITAJTE JOŠ:

Majstorović je ubacio sedam poena, Strahinja Stojačić, koji je proglašen MVP-jem imao je šest poena, Mihailo Vasić je takođe imao šest poena, a Marko Branković dva.

Iako je Stojačić proglašen najkorisnijim igračem, „Maestro“ je bio jedan od ključeva pobede zbog svoje ukradene lopte iz koje je kontrom na 20:19 rešen napad za zlato.

„Prvo da kažem da su navijači ludi i bez njih sigurno ne bismo mogli da pobedimo ovu utakmicu. Gubili smo 19:15 i veoma sam ponosan na svoje saigrače, imaju ogromno srce“, rekao je Majstorović posle finala i dodao da su verovali i pobedili.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели FIBA3x3 (@fiba3x3)

Najbolji američki igrač bio je poznati košarkaš Džimer Fridet koji je vukao svoj tim sa deset poena.

„Kao što ste videli, njega je nemoguće braniti. Ubacio je četiri, pet šuteva, a mi smo napravili nekoliko glupih grešaka. Ubacio je prve dve dvojke i mi nismo dovoljno obratili pažnju na početku“, kaže Majstorović.

Posle pet zlata i šest medalja sa velikih takmičenja, „Maestro“ je upitan ima li kod kuće mesta da drži sva ta priznanja.

„Moram da pitam oca, dajem sve medalje njemu, pa mislim da će naći mesta za sve medalje koje smo osvojili. Hvala svima na podršci“, zaključio je Majstorović.

BONUS VIDEO: Dva nestvarna poena Srbije za titulu prvaka sveta u Basketu 3×3 protiv SAD

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar