Foto: Printscreen/SK HD

Dešavanja sa borbe za tron planete pratite na Nova.rs!

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 odbranila je titulu prvaka sveta i po šesti put se popela na krov planete pobedom nad selekcijom Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 21:19 nakon velikog preokreta.

#related-news_0

Amerikanci su mnogo bolje otvorili meč i poveli sa 2:0 pogotkom Džimera Frideta, ali je Marko Branković pogodio koš uz faul i doneo poravnanje, 2:2.

Pogodio je potom Mihailo Vasić za 3:2, ali su Amerikanci preko Dilana Trevisa i Kenjona Berija preokrenuli na 7:5, a potom je Fridet novom dvojkom doneo 9:5.

Razigrao se Dejan Majstorović, pogodio dve dvojke, „orlovi“ poravnali na 10:10, ali su se Amerikanci nakon dva faula igrača Srbije pri šutu za dva odlepili na 14:11.

Foto: Printscreen/SK HD

Tada je ritam počeo da hvata Strahinja Stojačić, pogodio prvo za dva, pa posle prodora (14:14), ali je potom Fridet još jednom bio maestralan, vezao dve dvojke za 18:15, a kada je bio precizan i posle ofanzivnog skoka, „jenkiji“ su došli na dva poena do titule.

No, Srbi su zablistali kad je bilo najbitnije. Prvo je Majstorović pogodio za dva, potom je izblokirao Kenjona Berija, uhvatio loptu, vratio je Stojačiću, koji je pogodio za poravnanje, 19:19.

Sreća prati hrabre, kaže poslovica, a to se pokazalo tačnim i kada je Fridet dva puta šutirao za dva poena. Nije pogodio ni jedan pokušaj, sa druge strane prvo je Stojačić „pokupio“ promašaj Majstorovića i pogodio za 20:19, da bi nakon presečenog pasa i asistencije Marka Brankovića za Vasića Srbija slavila i došla do trofeja.

Majstorović je predvodio Srbiju do titule sa sedam poena, Stojačić i Vasić su dodali po šest, a Branković dva.

Sa druge strane, Fridet je brojao do 10, Trevis pet, a Beri četiri.


Srbija – SAD 21:19

Srbija: Marko Branković 2, Dejan Majstorović 7, Strahinja Stojačić 6, Mihailo Vasić 6

SAD: Džimer Fridet 10, Kenjon Beri 4, Karim Medoks, Dilan Trevis 5


Srbija - SAD 21:19

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare