Jokić
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Režon Rondo, čuveni plejmejker, pričao je o Nikoli Jokiću, koji igra još jednu dominantnu sezonu u NBA ligi.

Somborac je na odličnom putu da dođe do trećeg MVP trofeja u karijeri, a Rondo je pričao o tome kako usporiti Jokića.

„Pre svega, morate imati dobro osoblje. Mislim da je poslednji tim koji ga je usporio bio naš u ‘bablu’ (Lejkersi). Imali smo Dvajta Haurda, Džavejla Mekgija i Entonija Dejvisa. Imali smo tri visoka centra koja smo mogli da stavimo da ga čuvaju“, rekao je Rondo u podkastu „All the smoke“.

PROČITAJTE JOŠ:

Istakao je šta misli o čuvanju Jokića ove sezone.

„Mislim da je Minesota tim koji ima najbolju šansu, tim koji ima visoke igrače da stavi na Jokića (Gobera i Taunsa). Ali, opet, da sam na mestu ekipe sa Zapada, moja dva centra bi gledala Jokića cele godine. Ako se pripremam na taj način, proučavam sve njegove tendencije, gledam kako dobija faulove, kada postaje dominantan“.

I kada ne ubaci veliki broj poena, Jokić može da napravi razliku na terenu, a sve igrače oko sebe čini boljim.

„Mislim da je nedavno imao 10 ili 12 poena, neki nisko poenterski meč. Dakle, gledam taj meč da vidim šta se desilo, šta je ekipe radila drugačije. Znam da je Majkl Porter bio raspoložen na toj utakmici, ali kako je Jokić usporen? Šta je urađeno drugačije u odnosu na mečeve kada je dao 40 poena. A, takođe, gledam i te utakmice. Gde je bio dobar? Koliko je šutnuo slobodnih bacanja? Koliko trojki? Dakle, razlažem igru, njegovu posebno tokom cele sezone, ako moram da se suočim sa njim u plej-ofu.“

Rondo je nedavno i zvanično objavio da završava igračku karijeru, odigrao je 958 utakmica, a prosečno je beležio 9,8 poena i 7,9 asistencija, te se smatra jednim od najboljih plejmejkera u NBA.

Rondo bi uskoro mogao da postane i trener.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar