Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Zbog ovoga je NBA liga neprevaziđena.

Košarkaši Boston Seltiksa savladali su Bruklin Netse u prvoj utakmici prve runde plej-ofa NBA lige rezultatom 115:114 košem Džejsona Tejtuma u poslednjoj sekundi meča.

PROČITAJTE JOŠ...

Tvrd susred odigrale su obe ekipe, Boston je u prvoj četvrtini imao višak od sedam poena (21:14), Netsi su u drugoj uhvatili priključak i stigli do izjednačenja, pa je na poluvremenu rezultat bio 61:61.

U trećoj četvrtini Seltiksi su zaigrali neuporedivo bolje, vezali nekoliko serija i došli do 84:69, ali se tada razigrao Kevin Durant. Jedan od najboljih igrača lige je počeo da pogađa, primakao svoj tim na 91.85, i praktično trasirao put za Kajrija Irvinga, koji je bio ključni faktor u preokretu i doneo Netsima 107:102.

Uzvratio je Boston, stigli su do izjednačenja, ali je Irving trojkom za 114:111, činilo se, rešio pitanje pobednika.

Ipak, brzi poeni Džejlena Brauna doveli su Seltikse na samo koš minusa, da bi u poslednjem napadu Tejtum na zaista spektakularan način uz zvuk sirene pogodio za veliku pobedu Seltiksa.

Seltikse je do pobede predvodio upravo Tejtum sa 31 poenom, Džejlen Braun je dodao 23, Markus Smart 20, kao i Al Horford.

Sa druge strane, kod Netsa su najbolji bili Irving sa 39, Durant sa 23, a dvocifreni su bili Nik Klakston sa 13, odnosno Goran Dragić sa 14 poena.

Naredni meč je na programu 21. aprila, a domaćin je opet Boston.

BONUS VIDEO Noć za istoriju NBA, cela hala ovacijama ispratila rekord Nikole Jokića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar