Bogdan Bogdanović Foto: TANJUG/AP Photo/Lynne Sladky

Katastrofa Houksa na Floridi, Bogdanovićevo veče za zaborav.

Košarkaši Majami Hita savladali su Atlanta Houkse u prvom meču prve runde plej-ofa NBA lige rezultatom 115:91.

Atlanta je u meč ušla nakon dve pobede u takozvanom plej-inu, ali ni razbijeni Šarlot Hornetsi, ni pobeda nad favorizovanim Klivlend Kavalirsima nisu mogli da pripreme goste iz Džordžije za katastrofu koju su doživeli.

PROČITAJTE JOŠ...

Nije tako izgledalo, pošto su poveli sa 3:0 na samom početku, ali je nakon počenog izjednačenja (5:5) Majami zaigrao fantastično, vezao devet poena i poveo 16:7, a prvu četvrtinu su dobili 23:17.

Pitanje pobednika rešeno je sredinom druge četvrtine kada su od 33:26 došli do 45:28, da bi prvo poluvreme bilo okončano rezultatom 59:40.

Od tog trenutka povratka nije bilo, pa je ekipa Hita imala višak od 28 poena u trećoj četvrtini (86:58), a najveće vođstvo bilo je 32 poena, 110:78. Na kraju, 115:91 i ubedljivih 1-0 u seriji.

Posebno loš utisak ostavila su dva najjača „oružja“ Atlante, naš Bogdan Bogdanović i Tre Jang.

Zajedno su ubacili 14 poena uz pogođen tek jedan šut iz igre iz 20 pokušaja.

Bogdanović je meč završio sa šest poena iz šest slobodnih bacanja, uz nijedan pogodak iz igre, tri skoka, dve asistencije i dve ukradene lopte, te tri faula.

Takođe, Bogdanović je u trećoj četvrtini imao dosta sreće, pošto je nakon jednog duela u završnici treće deonice ostao da leži na parketu uhvativši se za koleno, ali je nakon nekoliko momenata strah navijača prerastao u olakšanje, pošto je, uprkos nešto težem oslanjanju na nogu, uspeo da nastavi utakmicu.

Najefikasniji kod Atlante bio je Danilo Galinari sa 17 poena, Deandre Hanter je dodao 14, dok je Tre Jang ubacio tek osam poena.

Sa druge strane, Dankan Robinson je uz osam pogođenih trojki brojao do 27, Džimi Batler je dodao 21, Pi Džej Taker 16 a Kajl Lauri 10.

Naredni meč na programu je 20. aprila, a domaćin je ponovo Majami.

Majami – Atlanta 115:91 (23:17, 36:23, 27:20, 29:31)

Arena: FTX (Majami); Sudije: Mark Dejvis, Erik Dejlen, Džoš Tiven, Džekin Gobl

Majami: Batler, Taker, Adebajo, Štrus, Lauri, Dedmon, Haslem, Hiro, Hajsmit, Martin, Moris, Oladipo, Robinsom, Vinsent, Jurtseven

Atlanta: Hanter, Galinari, Okungvu, Erter, Jang, Bogdanović, Kolins, Dieng, Džonson, Knoks, Luvavu, Mejs, Rajt