Foto: AP Photo/Darren Abate

Boleće ovo dugo.

Košarkaši Denvera doživeli su potpuno neočekivani poraz od jednog od najgorih timova lige. Oni su izgubili od San Antonio Sparsa rezultom 128:120 uprkos fantastičnoj partiji Nikole Jokića.

Srpski as je ponovo imao veče za pamćenje i susret je završio sa 37 poena, 11 skokova i 11 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobedu u Teksasu, a po prvi put smo videli ove sezone da ekipa izgubi kada Jokić zabeleži tripl-dabl.

PROČITAJTE JOŠ

Tako su Nagetsi tek u 26. meču ove sezone u kojem je Jokić stigao do ovakvog učinka doživeli poraz i to tamo gde se to najmanje očekivalo, pa su sad u mini seriji od dva vezana izgubljena meča.

Jokiću je ovo bio 102. tripl-dabl u karijeri i sve bliži je Džesjonu Kidu i Lebronu Džejmsu koji su na 105 i 106 takvih učinaka.

Uz njega se jeste istakao i Džamal Marej koji je sa 24 poena postao igrač sa najviše postignutih trojki u istoriji Denvera, ali sa nešto skromnijim šutem iz igre. Takođe, Porter je za 20 minuta na parketu ubacio svega sedam poena.

U ekipi San Antonija su čak sedmorica igrača imala dvocifren učinak, a najefikasniji su bili Keldon Džonson sa 23 poena, osam skokova i šest asistencija i Dag Mekdermot sa 20 poena. Sjajan je bio i ruki Džeremi Sohan sa 19 poena i osam skokova.

Ovo je 21. poraz ekipe iz Kolorada uz 46 pobeda koja je skoro pa sasvim sigurno obezbedila prvu poziciju zapadne konferencije, pa joj ovaj poraz neće teško pasti.


NBA liga, rezultati

Filadelfija – Portland 120:11

Wašington – Atlanta 107:114

Majami – Klivlend 119:115

Minesota – Bruklin 123:124

San Antonio – Denver 128:120

Los Anđeles Lejkersi – Toronto 122:112

BONUS VIDEO Koš za rubriku „verovali ili ne“ za nevericu navijača i igrača Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar