Foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jasan stav srpskog reprezentativca

Košarkaš Barselone Nikola Kalinić pričao je o Crvenoj Zvezdi i Partizanu, ali i o drugim aktuelnim temama u evropskoj košarci.

U intervjuu za „Basket njuz“ otkrio je da nikada ne bi obukao dres Partizana, bez obzira na ponudu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne. To nije za mene, to nije moj način. Tako je to. Neki momci su to uradili. Znam da se Raduljica vratio u Srbiju da igra za Zvezdu, ali ne vidim sebe da to radim“, jasan je bio Kalinić.

Smatra da oba beogradska tima imaju šansu za Top 8 Evrolige.

„Oba tima iz Beograda igraju dobro. Crvena zvezda je malo pala, ali ima dobar tim. Verujem da će igrati bolje i boriće se za plej-of. Ne znam kakav im je raspored, ali verujem da će jedan, ako ne i oba tima iz Beograda igrati četvrtfinale. Partizan je dugo bio van Evrolige. Sada je ponovo tu i igra odlično. Imaju dobre igrače, trenera i navijače. Zvezda takođe ima sjajne navijače i sjajno je biti košarkaš u Srbiji sada“.

Kalinić je u Zvezdi sarađivao sa Dejanom Radonjićem, koji je nedavno dobio otkaz u grčkom Panatinaikosu.

„Nisam stigao da pratim njegove utakmice tamo jer sam imao svoje obaveze sa Barselonom. Verovatno je problem nedostatak komunikacije. Za njegov sistem i njegov pogled na košarku potrebno je vreme. Da se razumemo, Panatinaikos mu je verovatno dao vreme, jer su ranije još i brže menjali trenere. Ali, njegov stil im očigledno nije odgovarao. Možda je i jezička barijera veća od onoga što je mogao da kontroliše, kako bi objasnio šta traži od igrača. Drugačije je zato što je u Zvezdi bilo trojica do četvorice stranaca u timu, ovde je bio pun stranaca. Jako ga poštujem kao trenera, odličan je. Očigledno mu je lakše da radi u Srbiji. Verujem da će pokazati da je dobar trener u svom narednom angažmanu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i koje su slabosti Barselone, koja se bori za sam vrh Evrolige na kraju regularnog dela.

„Možda igramo manje pod košem protivnika. Imam utisak da ne kažnjavamo dovoljno protivnike, tako da oni mogu da izvedu nisku petorku i više menjaju stvari u defanzivi. Sve dok to ne popravimo i nađemo bolje opcije i prostor, naši rivali će koristiti prednost takve situacije“.

BONUS VIDEO Ludačka trojka Vladimira Lučića protiv Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar