EPA-EFE/ALI HAIDER

Nadamo se da ništa manje zabavno neće biti na Mundobasketu

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke odigrali su pripremni meč pred Svetsko prvenstvo, a kao pobednici izašli su Amerikanci rezultatom 99:91.

Od samog početka ušlo se u „paklen“ ritam, ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Nemci u drugom periodu dodali gas i odlepili se na dvocifrenu razliku – 42:52.

PROČITAJTE JOŠ:

Na četiri minuta do kraja trećeg perioda, posle pogotka Joanesa Fojtmana iz ofanzivnog skoka, Nemci su vodili sa velikih 71:55 i činilo se da su na putu ka iznenađenju.

Ipak, Amerikanci su treću četvrtinu završili serijom 18:6, a Nemacu su nakon trojke Morica Vagnera u poslednjoj četvrtini imali devet poena prednosti na sedam minuta do kraja.

To je bilo sve od Nemačke, koja je prvi sledeći put poentirala na 48 sekundi do kraja, dok je izabranike Stiva Kera do pobede predvodio Entoni Edvards, a pomogao mu je Majkl Bridžis sa važnom trojkom.

Edvards je na kraju sakupio 34 poena i šest skokova, a po 16 su imali Ostin Rivs i Tajris Haliburton.

Kod Nemaca je najefikasniji bio Franc Vagner sa 17 poena, Denis Šruder imao je 16 uz 10 asistencija, a Danijel Tajs 12 uz 13 skokova.

SAD su na Mundobasketu u grupi sa Jordanom, Grčkom i Novim Zelandom, dok je Nemačka sa Finskom, Australijom i Japanom.

Amerika i Nemačka ne mogu da se sastanu pre polufinala u Manili.

Mundobasket počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra.

Nešto ranije tokom dana Crna Gora je u sklopu priprema savladala Filipine sa 102:87, Srbija je bila bolja od Kine (87:64), Italija od Brazila (93:87), Letonija od Portorika (84:72), Australija od Francuske (78:74), a Jordan od Venecuele (89:87).