Foto: Starsport

Dobre vesti.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Reprezenativac Srbije Boriša Simanić dobro se oporavlja nakon teške povrede koju je doživeo tokom duela sa Južnim Sudanom. On je nakon udarca u jednom duelu doživeo obilno krvarenje, a nakon kopmplikacija je izgubio i bubreg.

PROČITAJTE JOŠ

To je ostavilo sve u reprezentaciji u šoku, ali sada sve ide nabolje i prema najnovijim informacijama iz Manile, Simanić se odlično opravlja i više se ne nalazi na intenzivnoj nezi.

Sa njim u bolnici u Manili su majka i devojka, njegovo stanje prati i lekarski tim naše selekcije.

Simanić je postao i simbol borbe naših košarkaša za medalju koji su mu posvetiili i pobedu protiv Litvanije, a svi su istakli da je njegova poruka pre meča bila ključna da se ekipa dodatno motiviše za Litvance.

„Osećaj je sjajan, želim da kažem samo nešto od jutros – naš saigrač koji je i dalje s nama, Boriša Simanić, dao nam je neverovatnu energiju. Bili smo juče mnogo nervozni, prebacivali smo se iz hotela u novi hotel, i ja sam bio mnogo nervozan. Kao mlađi sam stalno gubio od Litvanije i vodeo sam njegovu poruku posle sastanka. „Rekao je „Momci, dobro sam, ne brinite, pobedite“. I nekako nas je ujedinio, neverovatan momak, ovo je za njega“, rekao je Bogdanović posle meča.

O tome je pričao i selektor Svetislav Pešić.

„Rekao vam je i Bogdan… Sve to je baš katastrofa za nas, nikome se to ne želi naravno, od ništa se napravilo svašta, mogli smo da ga izgubimo. Brinuli smo stalno… On je jedan krasan dečko i kako baš njega da to zadesi, što se kaže. Mnogo mi je žao. Imali smo i sreću da je profesor doktor Radovanović sa nama, ne znam šta bi se desilo da nije bio tu, moram to da kažem. Simanić je izdržao sve to i bitno je mnogo što je Gaga Radovanović bio uz njega, ide sve bolje i bolje i to je najvažnija vest“, priča Pešić.

Pojavila se i prva fotografija Simanića iz Manile na kojoj se vidi da je spreman da se bori

BONUS VIDEO: Paolo Bankero posle pobede nad svojom Italijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare