Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Oklahome su savladali Hjuston rezultatom 104:100 u šestoj utakmici prve runde plej-of serije Zapadne konferencije.

 

Ovom pobedom ekipa Tandera je izjednačila u ukupnom skoru na 3-3 i majstorica će odlučiti o tome koji tim će proći u drugo kolo.

PROČITAJTE JOŠ

Utakmica je rešena u poslednjem minutu, Rasel Vestbruk je pri rezultatu 102:100 za Oklahomu izgubio loptu u napadu i omogućio svom bivšem klubu da stigne do trijumfa.

Prethodno su precizni za Oklahomu bili Kris Pol, Denis Šruder i Danilo Galinari, čime su nadoknadili zaostatak.

Pol je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 28 poena i 7 skokova, Galinari je dodao 25 poena, dok je Luguenc Dort iznenadio sa 13 poena.

Vredi istaći da su dvocifreni učinak imali još Šruder (12 poena, 8 skokova) i Šaj Gildžus Aleksander (10 poena, 6 skokova), dok je Stiven Adams uz 6 poena imao i 14 skokova.

Roketse je predvodio Džejms Harden sa 32 poena, 8 skokova i 7 asistencija, Robert Kovington je ubacio 18, dok je Vestbruk meč završio sa 17 poena.

U kompletnoj utakmici nijedna ekipa nije uspela da ubaci više od 30 poena za četvrtinu, a na poluvremenu je Hjuston imao tri poena viška.

Sa 29:24 u trećem kvartalu Tanderi su stigli do prednosti uoči poslednje deonice, Hjuston je uspeo da preokrene, ali je tim trenera Bilija Donovana ipak stigao do trijumfa i izjednačenja u seriji.

Sedmi meč je na programu u noći između srede i četvrtka od 03.00, a pobednik će na duel sa Lejkersima.

NBA, rezultati

Milvoki – Majami 104:115 (0-1 u seriji, 2. runda)

Oklahoma – Hjuston 104:100 (3-3 u seriji, 1. runda)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar