Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Jan Veseli predvodiće Fenerbahče u novoj sezoni, njegovoj osmoj u turskom klubu, ali intervju za "Euro Basket" nije mogao da prođe bez pitanja o Partizanu.

Ranije ove godine pominjale su se glasine da bi uz Željka Obradovića u Partizan mogao da se vrati i iskusni češki centar, ali to se ipak nije dogodilo.

PROČITAJTE JOŠ:

Jan Veseli je u Partizanu proveo tri za njega nezaboravne godine, koje su mu dosta pomogle u karijeri.

Petar Božić je nosio traku i vodio ekipu u godinama kada je Veseli sazrevao kao igrač u crno-belom dresu.

“Imali smo dosta odličnih igrača i dobrih lidera za ovo vreme koliko sam u Fenerbahčeu. Ali, iskreno, kada je moja karijera u pitanju, uvek se okrećem ka mom kapitenu iz Partizana, Petru Božiću. Iskreno, on je najbolji primer liderstva i profesionalizma. U to vreme čak i nije igrao mnogo, ali je i dalje bio kapiten. Uvek je bio u pravu, nikada nismo sumnjali u njegove reči. A, kada bi na terenu govorio nešto što ne bi bilo dobro po ekipu, on bi došao i rekao da odmah umukneš, da to nije način da se razgovara”, prisećao se Veseli u razgovoru za EuroBasket.

Sada, kada je i on jedan od predvodnika ekipe shvata koliko je to zahtevan posao.

“Nisam od ljudi koji drže govore u svlačionici ili pričaju saigračima kakve su greške pravili na terenu. Više volim da predvodim delima, davanjem primera. Takođe, pokušavam uvek da pomognem saigračima. Svake godine nam dolaze novi igrači i trudim se da svima predstavim kulturu Fenerbahčea, koje su utakmice najvažnije, koje ne smeju da se izgube, na kojima se daje ‘200 odsto’ mogućnosti. I dalje učim i navikavam se na tu ulogu”.

Veseli se osvrnuo i na novu sezonu i dolazak Željka Obradovića, rekavši da jedva čeka da vidi kako će izgledati nova sezona beogradskih crno-belih.

„Iskreno, bio sam iznenađen njegovom odlukom. Sviđa mi se projekat i ideja. Jedva čekam da vidim kako će izgledati sezona”, rekao je Čeh.

BONUS VIDEO – Dušan Duda Ivković – odlazak legende

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare