Deandre Ayton, Devin Booker Chris Paul Foto:USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa igraće između četvrtka i petka šesti meč protiv Finiks Sansa u polufinalu Zapada NBA lige.

Za taj meč Sansima neće na raspolaganju biti njihov plejmejker Kris Pol, iako je bilo naznaka da bi mogao da zaigra posle pete utakmice koju je Denver dobio sa 118:102.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola Jokić je u tom meču imao tripl-dabl sa 29 poena, 13 skokova i asistencija i bio je uz Brusa Brauna najbolji igrač u timu Denvera.

Ono što je problematično za „sunca“, jeste što je pod znakom pitanja i Deandre Ejton, prvi centar tima iz Arizone. Ejton je do sada koliko-toliko uspevao da zaustavi Jokića.

Ukoliko on ne bude dostupan Finiksu, pitanje je kako će izgledati odbrana obruča tog tima, što bi moglo značajno da olakša posao Nagetsima na putu do finala Zapada koje su igrali pre tri sezone.

Pol je bio na treningu svog tima u sredu u trening centru Finiksa, ali je trener Monti Vilijams rekao da se ništa nije promenilo po pitanju Krisove dostupnosti ekipi.

Sam Pol je posle pete utakmice polufinala Zapada rekao da radi sve što je u njegovoj moći da bi zaigrao, što se na kraju neće desiti. Njega je povreda prepona odvojila od terena u trećoj, četvrtoj i petoj utakmici do sada.

„On trenira, ali se status nije promenio. Radi i trenira više, to je sigurno, ali sam pažljiv sa takvim ocenama i neću da spekulišem jer nisam imao izveštaj koji mi kaže: ‘Ok, on je 80 posto, 90 posto dobro. To nisam dobio“, rekao je Vilijams pred šesti meč.

Devin Booker, Deandre Ayton, Chris Paul Foto:RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

Ejton je imao povredu rebara, ali je kroz nju igrao peti meč, s tim što u danu pre utakmice ide na pregled kada će se utvrditi da li se i koliko stanje pogoršalo.

Devin Buker je u petoj utakmici takođe imao jedan nezgodan doskok na nogu zbog čega je hramao posle petog meča, ali on nije naveden na spisku povređenih i skoro sigurno će igrati.

Upravo je njegov doprinos i šuterski procenti u trećem i četvrtom meču i ostavio Sanse u igri da mogu da pariraju solidno našpanovanom timu Denver Nagetsa u kom Jokić briljira od starta sezone.

Šesti meč dva tima igra se u noći između četvrtka i petka od četiri sata izjutra po srpskom vremenu.

BONUS VIDEO: Denver na krilima Jokića demolirao Finiks u petoj utakmici plej-ofa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar