(AP Photo/Derik Hamilton)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić svrstan je u drugi najbolji tim NBA lige, objavili su organizatori tog takmičenja između srede i četvrtka.

Jokić, dvostruki uzastopni MVP u NBA ligi prethodne dve godine bio je kandidat za laskavo priznanje i ove godine koje je ove sezone otišlo u ruke Džoela Embida.

PROČITAJTE JOŠ:

Samim tim, Embid je našao mesto u najboljoj postavi lige, dok su uz njega Šej Gildžes-Aleksander, Luka Dončić, Janis Adetokumbo i Džejson Tejtum. U drugoj postavi su uz Jokića četvorica zvezda: Stef Kari, Donovan Mičel, Džejlen Braun i Džimi Batler.

Ništa od toga ne bi bilo neobično da drugi kandidat u MVP trci nije mogao da dobije mesto u prvoj postavi na poziciji centra, iako su tamo trojica krilnih igrača, baš kao što druga postava ima samo jednog visokog igrača i četvoricu sa spoljnih pozicija.

Kada je reč o trećem najboljem timu lige, u njemu su se našli Dieron Foks iz Sakramento Kingsa, njegov saigrač iz ekipe Domantas Sabonis, Lebron Džejms iz Los Anđeles Lejkersa, Dejmijan Lilard iz Portlanda i Džulijus Rendl iz Njujork Niksa.

Logika odlučivanja je ovog puta razbesnela navijače Denver Nagetsa koji su posle dodele priznanja ovo shvatili kao potcenjivanje Jokića i uglavnom komentarišu kroz reči „nepoštovanje“ i „krađa“.

Jokić pored dve MVP nagrade u NBA ligi i sada priznanja za člana drugog najboljeg tima lige, ima i pet Ol-star nastupa i još tri puta je bio član idealne petorke u najjačoj ligi na svetu.

Član druge najbolje petorke je pre ovoga bio još jedanput, 2020. u sezoni kada je Denver Nagetse odveo do finala zapadne konferencije.

I sada je na putu da uradi to isto pošto Denveru fali jedna pobeda da savlada Finiks Sanse u polufinalu Zapada.

BONUS VIDEO: Denver na krilima Jokića demolirao Finiks u petoj utakmici plej-ofa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar