Ognjen dobrić, Foto: ABA/SC Derby

Crvna zvezda je pobedila Studentski centar na gostovanju u Podgorici rezultatom 99:67, u okviru devetog kola ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je bilo najbolje napadačko izdanje crvene zvezde koja je imala fenomenalno trojkaško veče u kojoj je pogodila 13 trojki, od kojih osam u prvom poluvremenu.

Najefikasniji je bio Ivanović sa 14 i Kalinić sa 12 poena, dok su dvocifreni bili Lazić sa 11 i Volters i Dobrić sa po 10.

U redovima podgoričkog kluba su bili Tišma sa 13 i Ivišić sa 12

Od starta utakmice se videlo da će ovo biti jedna od najboljih napadačkih partija Zvezde.

Posle poena Kuzmića, usledila je mini serija Kalinića, a kako je odmicala prva četvrtina, Zvezda je počela da pogađa za tri. Holins i Dobrić su uspeli da brzo odvedu crveno-bele na dvocifrenu prednost, a Studentski centar je tek u finišu prve deonice uspeo da smanji na osam razlike.

u drugoj deonici smo gledali napadačku rapsodiju obe ekipe. Zvezda je nastavila da ubacuje trojke, a na drugoj strani su se uključili Kamenjaš, Tišma i Ivišić.

Ognjen dobrić, Foto: ABA/SC Derby

Posle velike serije i 17 poena prednosti za Zvezdu, Podgoričani su u završnici prvog poluvremena uspeli da se spuste na devet poena zaostatka.

Ipak, u nastavku je četa Dejana Radonjoća brzo slomila rivala.

Sjajna odbrana koja je do finiša treće četvrtine zaustavila Studentski centar na jednom košu iz igre, omogućila je da se u poslednjih deset minuta uđe sa velikih 24 poena prednost.

Svi su krenuli da pogađaju, a Zvezdin napad nikada nije delovao tečnije od početka godine.

U poslednjoj deonici je malo pao intenzitet, pa su domaći košarkaši uspeli da pogode neke šuteve i izbegnu potpunu katastrofu.

U ABA ligi sledi pauza, a prvenstvo se nastavlja za dve nedelje.

ABA LIGA , 9. kolo

Zadar – Igokea 64:77

Cibona – FMP 66:69

Krka – Borac 90:97

Partizan – Budućnost 75:66

Mornar – Split 81:65

Mega – Cedevita Olimpija 104:75

Studentski centar – Crvena zvezda 67:99

Standings provided by SofaScore LiveScore

Studentski centar – Crvena zvezda 67:99

Dvorana: Sportski centar Morača, Podgorica, Sudije: Radojković, Špendl, Peić

Studentski centar: Vinjales 8, Megi 8, Pavićević, Slavković 2, Starovlah 6, Vujisić, Z. Ivišić 3, T. Ivišić 12, Edvards 8, Kamenjaš 7, Bujukčangaz, Tišma 13.

Crvena zvezda: Volters 10, Davidovac 7, Mitrović 8, Lazić 11, Kalinić 12, Dobrić 10, Holins 7, Simonović 6, Ivanović 14, Marković , Kuzmić 8, Cirbes 6.

Sve detalje možte pratiti uživo na blogu Nova.rs.

40 KRAJ! Demonstracija sile Crvene zvezde –

U laganom tempu su crveno-beli priveli meč kraju i uspeli da dođu i do 30 poena prednosti.

37′ Rekordna razilka Zvezde – 64:89

Upspela je ekipa Dejana Radonjića nakratko da stigne i do nove najveće prednosti kada je u jednom trenutku bilo 27 poena prednosti.

 

35′ Zvezda trojkama odbija svaki nalet – 62:83

Na nalaaet Studentskog centra, Zvezda je kao i ceo meč odgovorila šutem sa distance i novom trojkom.

32′ Serija domaćih, naljutio se Radonjić – 56:75

Mini serija domaćih koja je spustila prednost ispod 20 razlike i razljutila Radonjića koji je odmah zatražio tajm-aut.

31′ Trojka na trojku – 51:75

Pogodio je trojku Evards, ali je kao po receptu usledio odgovor – Lazić je postigao 11 trojku za crveno-bele.

Ognjen dobrić, Foto: ABA/SC Derby

30′ Zvezda se poigrava – 48:72

Kao da nemaju veliku prednost, nastavili su da melju u odbrani košarkaši Crvene zvezde. Uspevaoje domaći tim tek sa linije slobodnih bacanja nešto da pogodi, dok su se crveno-beli poigravali i sve pogađali. Tek je Vinjales u samoj završnici pogodio nešto iz igre, dok su na drugoj strani pogašali, Ivanović, Mitrović i ostali.

27′ Kakva demonstracija sile – 44:62

Zvezda je uhvatila u mašinu rivala i sada deluje da je samo pitanje koja će razlika biti na kraju.

25′ Zvezdina odbrana melje – 42:58

Studentski centar ne može da dođe do koša i za špet minuta he samo ubacio dv apoena. Igrači Dejana Radonjića su uspeli da se odlepe na 16 poena prednosti.

23′ Zvezda ubacila u višu brzinu – 42:56

Uspeo je Vinjales d apostigne prve poene za domaće, ali je Zvezda na drugoj strani pogodila još dva puta i ponovo je počela da raste prednost.

21′ Zvezda nastavila da pogaša sve – 40:52

Posle dobre odbrane, Zvezda je nastavila gde je stala u prvom poluvremenu, pošto je Volters postigao devetu trojku.

20′ Zvezda ispustila veliku prednost – 40:49

Odigrali su dobru odbranu Podgoričani. Pogodio je Tišma, i Ivišić uz faul pa su prišli na devet razlike. Mitrović je poenima na kratko zaustavio seriju, ali je ponovo sjajan bio Ivišić. Uspeli su da odbrane još jedan napad Zvezde, ali Tišma nije uspeo da dodatno smanji razliku

17′ Bude se domaći – 33:44

Zvezda je nastavila da rešeta sa distance. Volters je pogodio osmu trojku, pa je usledio lep potez Tišme. U sledećem napadu je Volters sjajno razigrao Mitrovića. Starovlah je uspeo da iznudi prekršaj za bacanja i pogodio je oba. Usledio je i jedan od retkih promašaja Zvezde, pa je Tišma trojkom uspeo da smanji razliku. Radonjić je zatražio tajm-aut, azbog protesta je dobio tehničku koju su Podgoričani pretvorili u novi poen.

15′ Zvezda nastavlja da gazi – 25:39

Pogodio je Kamenjaš i poludistancu, ali je to premalo od Studentskog centra. Dobrić je pogodio trojku, pa je Kalinić fauliran u kontranapadu, posle čega je usledila nova trojka Dobrića. Konačno je odgovorio i Ivišić za tri.

Luka Mitrovićć, Foto: ABA/SC Derby

13′ Raspucala se Zvezda – 20:33

Kamenjaš je sa linije bacanja bio precizan samo jednom, a Simonović u sledećem napadu ponovo šutirao i ovog puta pogodio trojku.

12′ Konačno poeni, raste prednost Zvezde – 19:30

Promašio je Lazić šut za tri poena, ali su usledili koraci Edvardsa. To je kaznio trojkom Ivanović. Posle nove dobre odbrane, Simonović je promašio otvoren šut za tri poena.

11′ Sjajne odbrane na startu druge četvrtine – 19:27

Obe ekipe su su mučile u prvim napadima i nisu uspele da dođu do poena.

10′ Furiozna Zvzeda ponovo do velike prednosti –  19:27

Postigao je Holins nove poene, ali su domaći pogodili trojku i ptovrdili odličan period. U sledeće,m napadu je Simonović odmah odgovorio. Posle izgubljene lopte, usledila je i trojka Holinsa i crveno-beli su ponoov poveli dvocifrenom razlikom. U poslednjim sekundama četvrtine, Megi je uspeo da poentira i olakša situaciju za svoju ekipu

8′ Vraćaju se domaćini -14:19

Vratila je Crvena zvzeda prednost na deset poena, pa je posle toga Megi izborio tri slobodna bacanja koja je lako realizovao. Nakon promašenog zicera Zvezde, domaći su poenima iz kontre prišli na minus pet. Holins je prkeinuo seriju, ali je Kamenjaš pogodio za novo smanjenje.

6′ Kakvi potezi Kalinića 7:15

Ukrao je loptu Kalinić i atraktivnim polaganjem doneo dvocifrenu prednost, ali je Stufentski centar uspeo da pogodi i konačno prekine seriju gostiju.

5′ Eksplodirao je Kalinić 5:13

Maestralno dodavanje Vinjalesa koje je završio Ivišić zakucavanjem, na koje je odmah odgovorio još efektnije Kalinić. Usledila je i ukradena lopta Davidovca i polaganje za prednost od pet poena. Posle nove izgubljene lopte, Kalinić je pogodio i trojku i Zvezda je za čas napravila veliku prednost pa je usledio tajm-aut.

3′ Dobre odbrane na obe strane – 3:6

Odbranili su domaći konačno jedan napad, ali nije uspeo Vinjales da iskoristi priliku i da prvim poenima smanji prednost Zvezde.

2′ Serija Zvezde – 3:6

Ponovo je Kuzmić poentirao, a posle dobre odbrane i Volters je iz prodora postigao nove poene za Zvezdu.

1′ Pršti u napadu na startu meča – 3:2

Odlično je Davidovac ukrao lopru u prvom napadu domaćih, da bi već u sledećoj akciji Kuzmić zakucavanjem postigao prve poene. Međutim, Tišma je odmah trojkom prepokrenuo i doveo Studentski centar u vođstvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar