Vladimir Vuletić
Foto: Nova.rs/Video

Javnost je šokirala vest da je Miloš Vazura, potpredsednik fudbalskog kluba Partizan završio na saslušanju zbog zloupotrebe službenog položaja jer se tereti da je biciklističkom klubu Partizan pomogao da zadrži dva miliona i 400 hiljada dinara koje je ovaj klub trebalo da vrati Gradu Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Profesor Vladimir Vuletić smatra da je saslušanje Miloša Vazure za zloupotrebu službenog položaja posledica nelegalnog stanja u klubu koje traje već dugo vremena.

„U Partizanu već više od godinu ipo dana vlada jedna nelegalna situacija u kojoj se mandat ondašnje uprave na čelu sa Miloradom Vučelićem završio pre više od godinu dana. Taj mandat i dalje traje potpuno neovlašćeno i nezakonito za zloupotrebom ovlašćenja predsednika Sportskog društva. To je nešto što se u istoriji Partizana nikada ranije dogodilo. Govorio sam Vučeliću da mora da izađe na izbore i obnovi mandat ili ga nekom drugom poveri. Sve funkcije u JSD su nelegalne“, rekao je Vuletić gostujući na televiziji Nova S u emisiji „Među nama“.

On je istakao da se iza ovoga krije nešto sasvim drugo, a ne borba za pravdu.

„Imam utiska da se u Partizanu dešava lov na veštice koji je je perifernog karaktera kada je u pitanju iznosu novca koji je nestao u biciklističkom klubu, jer ako bi trebalo a se vodi računa o zakonitosti rada i sprečavanju sukoba interesa, itekako ima težih prekršaja koje se dešavaju u Partizanu, pa nadležni ćute“, istakao je Vuletić.

On je podsetio na sukob interesa u Crvenoj zvezdi koji nikada nije procesuiran

„Ni teže situacije kao što je otpis 17 miliona duga Crvene zvezde Agrobanci koji je otpisao Dragan Milošević koji je u isto vreme bio predsednik nadzornog odbora FK Crvena zvezda i postupajućeg sudije u stečaju nad Agrobankom, nisu bili procesuirani kao jedna od većih sukoba interesa.“

Vuletić je istakao da je ovo samo jedan deo kriminalne slagalice.

„Partizan je samo jedan od elementa onoga što čini kriminal u srpskom fudbalu, a on nije počeo od juče već kada je interpol doktor Zvezdan Terzić, bio optužen, a optužnica je i dalje na snazi za izvlačenje novca i uzimanje novca od transfera kada je bio direktor OFK Beograda. Posle 11 godina čekanja na proces, imali smo tek ove godine prvo saslušanje koje se završilo odlaganjem jer je Terzić pogrešio gde treba da ode. To je sprdanje sa pravnom državom“, istakao je Vuletić.

BONUS VIDEO Golovi i najbolji potezi sa utakmice Liverpul – Arsenal

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar