Foto: Starsport

Košarkaši Partizana savladali su Mornar u meču 22. kola ABA lige rezultatom 83:75.

PROČITAJTE JOŠ...

Prva četvrtina protekla je u ujednačenoj borbi, pa je prvu osetniju prednost stekao Mornar, koji je trojkom Kenija Gabrijela otišao na 16:12, pošto je prethodno Markus Pejdž takođe bio precizan za tri a crno-beli imali 12:10.

No, nakon tih šest vezanih poena Mornara usledio je odgovor Partizana koji je zahvaljujući Novici Veličkoviću, koji je pogodio trojku, a zatim i Pejdžu sa penala stigli do 18:16 na kraju prve deonice.

U drugoj četvrtini Mornar je uspeo da dođe do preokreta, povede sa 32:26, ali je Partizan u završnici prvog poluvremena uspeo da serijomm 14-4 dođe do preokreta, na odmor ode sa 42:36, a potom početkom drugog poluvremena tu razliku poveća i na „+7“.

Ta prednost je u završnih 10 minuta otišla i na +17 najviše zahvaljujući trojkama Pejdža i Perkinsa. Mornar je uspeo da pripreti, ali ne i da dođe do preokreta.

Partizanu je ovo bila osma pobeda od početka sezone, ali i prva nakon čak sedam vezanih poraza, dok Mornar trenutno zauzima prvo mesto zbog najviše odigranih utakmica, ali ima više poraza (pet) od Crvene zvezde, Igokee, Budućnosti i Cedevita Olimpije.

Rašon Tomas je ubacio 18 poena, Pejdž 14, Perkins 12, dok je Mozli dodao 10, a kod Mornara su dvocifreni bili Smit sa 15 i Hamilton sa 11.

ABA liga, 22. kolo:

Partizan – Mornar 79:63 (18:16, 24:20, 20:20)

Hala: Hala sportova Ranko Žeravica

Sudije: Josip Radojković, Luka Kardum, Krunoslav Peić

Partizan: Pejdž 14, Dangubić 9, Stefanović, Jaramaz 11, Veličković 3, Perkins 12, Jovanović, Janković 4, Radovanović, Tomas 18, Trifunović 2, Mozli 10

Mornar: Gabrijel 8, Nidam, Jeremić 9, Gordić 9, Šehović 1, Smit 15, Vajthed 3, Lazić 8, Hamilton 11, Vranješ 5, Bjelica, Luković 6

Kraj

Pobeda Partizana nakon sedam vezanih poraza!

40′ Partizan pred pobedom

Crno-beli na 28.5 sekundi pre kraja imaju 10 poena prednosti.

38′ Tajm-aut crno-belih

Vezao je Mornar šest poena, Matović je zatražio minut predaha, Mozli potom nakon skoka u napadu pogodio,

37′ Trojka Pejdža

Pogodio je za tri poena bek crno-belih, potom je Smit bio neprecizan pri ziceru, ali ni Partizan nije uspeo da dođe do poena, pošto je Smit ukrao loptu i položio u kontri.

36′ Loš faul Veličkovića

Faulirao je Gabrijela pri šutu za tri poena. Pogodio je dva od tri slobodna bacanja, 76:63 za Partizan.

35′ „Er-bol“ Dangubića

Težak promašaj Partizanovog krila, ali je sa druge strane Jaramaz izblokirao Vranješa nakon konfuznog napada Mornara, da bi Dangubić trojkom doneo ponovo +14 crno-belima, 73:59.

34′ Daleka“ trojka Jeremića

Mornar prilazi na 11 poena minusa.

32′ Mornar bez poena u poslednjoj četvrtini

Sa druge strane, Perkins pogađa trojku, 8-0 serija Partizana i 14 poena viška. Faul u napadu Gordića.

32′ Perkins!

Izblokirao je prvo Gordića pri šutu za tri poena, pleju Mornara je ispala lopta, Perkins došao do nje, sjurio se ka košu Mornara, izdržao Gabrijela na leđima i položio, pa crno-beli imaju 11 poena viška, 67:56.

Počinje poslednjih 10 minuta

Promašio je prvo Jeremić trojku za mornar, potom je usledila trojka Pejdža sa osam metara, 65:56. Nadovezao se i blokadom,

Kraj treće četvrtine

Partizan u završnih 10 minuta ulazi sa šest poena viška, 62:56.

29′ Gordić za tri, Tomas uz faul

Bivši plej Partizana pogodio je trojku protiv svog bivšeg kluba, ali je Tomas to „poništio“ pogotkom uz faul Hamiltona, mada je promašio dodatni penal, 57:52. Naljutio se Hamilton u narednom napadu Mornara, nakon nekoliko promašaja i skokova u napadu usledilo je poprilično snažno zakucavanje kojim je prišao Mornar na tri poena minusa, ali je Perkins trojkom vratio razliku na šest poena u korist Partizana, 60:54.

28′ Razmena alej-upova

Prvo je Perkins „pronašao“ Mozlija koji je zakucao, već u narednom napadu Gordić je uposlio Hamiltona.

27′ Veliki promašaj Tomasa

Požurio je košarkaš Partizana, njegov pokušaj sa poludistance završio je daleko od obruča.

Foto: Starsport

25′ Partizan čuva prednost

Mornar uspeva da na momente priđe, ali ne i da ugrozi vođstvo crno-belih. Zasad domaćin ima četiri poena viška, 51:47 nakon pogodaka Goridća sa linije za slobodna bacanja.

24′ Tehnička za klupu Mornara

Nešto burnija reakcija klupe Mornara, sudije su dosudile tehničku, a Pejdž pogodio slobodno bacanje.

23′ Nezgodan pad Smita

Krenuo je na zakucavanje preko Jankovića, fauliran je, nakon čega je pao na zemlju i ostao da leži na parketu. Pridigao se, pogodio jedno bacanje – 44:39.

Počinje drugo poluvreme

Pejdž je drugo poluvreme otvorio „er bolom“, Smit je pogodio za dva iz reketa, odgovorio je Jaramaz, pa Partizan ima 44:38.

Šta kaže statistika?

Košarkaši Partizana su za dva poena šutirali 9/21, za tri 5/9, sa penala 9/12, uz 10 skokova u odbrani, četiri u napadu, te devet asistencija, šest ukradenih i šest izgubljenih lopti.

Sa druge strane, Mornar je za dva šutirao 8/14, 6/13 za tri, 2/4 sa penala, od 14 skokova dva su imali u napadu, osam asistencija, četiri ukradene i čak 11 izgubljenih lopti.

Poluvreme

20′ Brutalno zakucavanje Lazića, poeni Mozlija

Najlepši potez meča videli smo u poslednjem minutu druge četvrtine kada je Lazić „posterizovao“ Mozlija, sa druge strane Perkins je u poslednjem napadu Partizana došao do lopte, sjurio se ka košu, nije bio precizan, ali jeste Mozli iz odbojke, pa crno-beli imaju šest poena viška, 42:36.

19′ Serija Partizana traje

Vezali su crno-beli devet poena, potom je Smit faulirao Mozlija nakon skoka u napadu centra ekipe iz Humske,

18′ Jaramaz!

Prelepa trojka Partizanovog beka. Isticao je napad, činilo se da će ostati bez poena, a onda je Jaramaz iz okreta uputio fantastičan šut, lopta završila u košu, a Paritzan došao do prednosti 33:32. Potom je fauliran Mozli, pogodio oba penala, pa crno-beli imaju 35:32.

15′ Nova trojka Mornara

Precizan je ovog puta Lazić, nije sa druge strane bio precizan Tomas, pa Mornar ima 30:26.

14′ Gordić za tri, precizan i Tomas

Nakon što je nekadašnji plej crno-belih pogodio za tri poena, uzvratio je Tomas sa poludistance.

13′ Tomas uz faul

Partizan je odgovorio serijom 6-0 i stigao do 24:22, ali je Mornar ponovo izjednačio odličnom akcijom i asistencijom Gordića za Hamiltona, koji je zakucao i doneo 24:24.

Počinje druga četvrtina

Vezali su igrači Mornara dve trojke preko Gabrija i Hamiltona, loš period Partizana nastavljen je faulom Jaramaza u napadu, ali je Dangubić nakon loše kontrole i izgubljene lopte Vajtheda pogodio trojku.

Foto: Starsport

10′ Trojka Veličkovića

Legendarni krilni centar Partizana pogodio je trojku, pa crno-beli dolaze do izjednačenja, 16:16.

9′ Trojka Gabrijela

Keni Gabrijel je pogodio za tri poena, pa je ekipa iz Crne Gore otišla na četiri ponena viška, 16:12. To je ujedno i najveća prednost jednog tima na večerašnjem meču. Sa druge strane Dangubić je fauliran, pogodio je jedno slobodno bacanje.

7′ Sjajan potez Smita

Probio je na drugi obruč, „zavrnuo“ loptu pogodio uz faul Jaramaza, potom realizovao i slobodno bacanje – 13:12 za Mornar.

Foto: Starsport

6′ Pogađa Pejdž za tri

Ostao je sam košarkaš Partizana i pogodio trojku, Vranješ je u narednom napadu vratio vođstvo, da bi Jaramaz sa penala doneo ponovo prednost, 12:10.

4′ Stao napad

Nije bilo poena sve do zakucavanja Smita, kog je faulirao Tomas, ali je košarkaš Mornara promašio dodatni penal, da bi sa druge strane Trifunović bio precizan nakon prodora.

2′ Pogađaju i jedni i drugi

Prva četiri poena postigao je Janković za Partizan, dok su Luković i Nidam bili precizni za tim iz Bara -4:4.

Foto: Starsport

Dobro došli na prenos meča 22. kola ABA lige između Partizana i Mornara na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar