Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana poraženi su od Cedevita Olimpije u meču 11. kola ABA lige rezultatom 96:89.

Gosti iz Ljubljane poveli su na samom početku sa 5:2, potom imali i 8:5, zatim 12:8, ali je ekipa Željka Obradovića uspela da uhvati priključak i trojkom Alekse Avramovića dođe do 25:23, a potom preko Jama Madara i do +4.

PROČITAJTE JOŠ...

Kada su košem Radeta Zagorca sa linije za slobodna bacanja stigli do 38:30, činilo se da su napravili veliki korka ka pobedi, ali je od tog momenta Cedevita preuzela stvari u svoje ruke. Tačnije, razigrao se Jogi Ferel, poslednje pojačanje gostiju. Prvo je asistirao Edu Muriću za dva, potom i sam pogodio, zatim se nadovezao skokom u napadu nakon Murićeve promašene trojke, iznudio faul, primakao goste na 49:46, a Džejkob Pulen pogodio trojku za egal nakon 20 minuta.

Početkom treće četvrtine usledio je pravi šuterski obračun Ferela i Zeka Ledeja, koji je održavao crno-bele trojkama u igri, pridružio mu se i Uroš Trifunović (61:59), no to je bilo sve od crno-belih.

Pogađali su Džejkob Pulen za tri, pa Jaka Blažič za dva, a upravo je Pulen trojkom doneo +4 gostima nakon 30 minuta igre.

Nadovezali su se Radovanović i Hodžić trojkama za goste (77:70), Partizan je uspeo da priđe preko Mura na 79:74, ali je bivše krilo Crvene zvezde trojkom odvelo goste na +10, 85:75.

Upravo je Blažič stavio „tačku na i“ trojkom za 92:80.

Ipak, Partizan je imao još jednu priliku, i to nakon što je Ferel napravio nesportsku ličnu grešku pri Partizanovok kontri na 50 sekundi pre kraja. Kako je pre toga imao i jednu tehničku, Ferel je isključen, a dok je izlazio sa parketa najbolji igrač Cedevite je ušao u raspravu sa navijačima Partizana, koje je provocirao mahanjem, stavljenjem šake na uvo i konstantnim dobacivanjem.

Na kraju, pobeda Cedevite 96:89 za skor 6-5, dok je Partizan zabeležio drugi poraz, pa se Crvena zvezda, koja je ranije zabeležila neverovatnu pobedu nad Krkom u Novom Mestu, osamila na vrhu.

Cedevitu je predvodio Džejkob Pulen sa 19 poena, ali je najbolju partiju u redovima gostiju pružio Jogi Ferel sa 15 poena i šest asistencija. Sjajan je bio i Jaka Blažič sa 19 poena.

Kod Partizana je prednjačio Zek Ledej sa 17 poena, a u odsustvu Kevina Pantera istakao se Jam Madar sa 16 poena.

Partizan – Cedevita Olimpija 87:96 (27:26, 22:23, 19:22, 21:25)

Dvorana: Beogradska arena; Ilija Belošević, Miloš Koljenšić, Milan Nedović

Partizan: Ledej 17, Zagorac 4, Avramović 15, Koprivica 1, Dangubić 5, Smailagić 5, Miletić, Mur 15, Glas 3, Trifunović 8, Madar 16

Cedevita Olimpija: Pulen 19, Ferel 15, Edžim 6, Duščak, Murić 14, August 6, Blažič 19, Hodžić 3, Ščuka, Omić 2, Radovanović 12

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kraj!

Pobeda Cedevite 96:89.

40′ Jogi Ferel provocirao navijače Partizana

Napravio je najbolji igrač Partizana namerni faul nad Ledejem pri kontri, a nakon što je isključen zbog druge tehničke greške izazvao je manji incident provokacijom navijača kojima je slao poljupce, mahao i dobacivao pri izlasku sa parketa.

36′ Trojka Blažiča, Partizan na -10 – 75:85

Ne funkcioniše odbrana Partizana, crno-beli su ostavili samog Blažiča koji je bio precizan za tri poena, pa gosti imaju deset poena viška.

33′ Cedevita se odlepila trojkama – 70:77

Odlično služi šut igrače Cedevite, ili, bolje rečeno, Partizan igra očajnu odbranu koju gosti bez milosti kažnjavaju. Pogodio je Radovanović, potom i Hodžić za +7.

30′ Pulen naterao Žoca da „poludi“ – 67:71

Igralo se poen za poen nakon razmene trojki Ferela i Trifunovića, kada je Dangubić promašio za dva poena, zbog čega se Obradović propisno iznervirao. Usledila su dva poena Madara sa penala, ali je Cedevita preko Blažiča i Pulena, koji je na asistenciju bivšeg beka Zvezde pogodio za tri poena, otišla na +4.

25′ Razmena trojki – Trifunović dve za Partizan, Ferel jednu za Cedevitu – 61:61

Trojka Trifunovića, potom odgovor Ferela, pa još jedna Trifunovića, zatim Ferelov odgovor nakon prelepog driblinga i faula Smailagića.

23′ Majstorija Blažiča, greška igrača Partizana, Cedevita brzinski do preokreta, Ledej još jednom precizan za tri – 55:55

Pogodio je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde uz faul, ali je promašio dodatno bacanje. Ipak, Radovanović je iskoristio zabunu igrača Partizana, pokupio loptu iznad njih i pogodio. Odgovorio je odmah Ledej za tri poen i poravnao. Treća trojka Ledeja.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

22′ Ledej pogodio trojku, Partizan ponovo vodi – 52:49

Ostao je sam na vrhu reketa, šutnuo i pogodio za tri poena.

20′ Isplatio se tajm-aut Partizana, sa druge strane Pulen pogodio trojku – 49:49

Prvo je Mur bio precizan za dva sa distance, ali je odgovorio Pulen, pa je prvo poluvreme okončano egalom.

19′ Vratila se Cedevita Olimpija – 47:46

Pad u igri Partizana iskoristili su gosti, predvođeni Ferelom uspeli su da uhvate priključak, pa je Obradović nakon pogodaka Eda Murića sa penala bio prinuđen da zatraži minut odmora.

15′ Maksimalnih +8 za Partizan – 38:30

Pogodio je Zagorac nakon polaganja, i to pošto je čak dva puta isheo da uhvati loptu pod protivničkim košem nakon promašaja Glasa za tri poena.

13′ Raste prednost Partizana – 35:28

Ekipa iz Humske uspela je da se odlepi, pa su zakucavanjem Smailagića otišli na pet poena viška. Nadovezao se i Glas sa poludistance.

10′ Crno-beli vode nakon prvog poluvremena – 27:26

Imali su i četiri poena viška, ali je Pulen trojkom doneo Cedeviti minus od jednog poena

8′ Preokret Partizana – 22:21

Zaigrali su bolje u odbrani, a Avramovićev poen „na drugi obruč“ doneo je preokret i poen viška.

6′ Cedevita čuva vođstvo – 10:14

Uspevaju da odbijaju napate Partizana, a košem Radovanovića su stugli i do +4.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

3′ Egal u Areni – 8:8

Partizan je uspeo da priđe, a potom i trojkom Mura poravna.

1′ Bolji početak Cedevite – 2:5

Gosti su nešto bolje ušli u meč i trojkom Blažiča stigli do 5:2.

BONUS VIDEO Navijači Partizana pevaju „Uprava odlazi“ dok igrači slave prolaz 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram