Denver Nuggets vs Houston Rockets Nikola Jokic
Nikola Jokić Foto:Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Hjuston Roketse rezultatom 95:94, a čovek odluke bio je Nikola Jokić, koji je blokadom sprečio pogodak za pobedu ekipe iz Teksasa.

Košarkaši Denvera bolje su otvorili meč, i nakon dva minuta igre imali prednost od Prvo je pogodio Vili Barton, nadovezao se Aron Gordon za tri, da bi potom i Jokić bio precizan iz reketa lepim horogom.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon početnog naleta Denver je usporio, pa su igrači Hjustona uspeli da uhvate priključak, ali na svaki nalet Roketsa odgovaraju domaći, pa je razlika u drugoj polovini prve četvrtine od tri do šest poena. U završnici četvrtiine i Fakundo Kampaco je dobio nezgodan udarac u lice, zbog čega je zaostao u odbrani, a gosti iskoristili „rupu“ u odbrani Denvera i došli do linije za slobodna bacanja, odakle su prišli na samo poen minusa.

Šansu su potom dobile rezerve u oba sastava, što su gosti iskoristili i stigli do preokreta pre kraja prve četvrtine.

Ono što su načeli rezervisti, nastavila je ekipa Roketsa i u drugoj deonici koju su odigrali odlično, pa su čitavim njenim tokom kontrolisali rezultat. Sredinom četvrtine odlepili su se na 41:33, potom su imali i 45:36, ali je Denver uspeo da u samoj završnici četvrtine preko Jokića, koji je ubacio 11 poena, priđe na 45:44, pa nakon 24 minuta igre tim iz Kolorada zaostaje samo jedan poen u odnosu na Hjuston.

Ni u nastavku se nije mnogo toga promenilo, Jokić je bio praktično jedini raspoložen u Denveru.

Nakon mučenja u prve dve četvrtine Denver je zaigrao nešto bolje početkom treće, pa su na krilima prošlosezonskog MVP-ja uspeli da dođu do preokreta. Ipak, čini se da bi situacija bila znatno drugačija samo da ima bar malu podršku saigrača. Naime, na svaki Jokićev odličan potez, poput asistencije za Mareja preko celog terena ili pasa kojim je Gordon ostao sam u čošku, dođu katastrofalne reakcije njegovih saigrača, koji češće promaše nego što uspeju to da iskoriste. No, srećom po Denver, ni Hjuston nije briljirao, pa su Nagetsi tokom treće četvrtine uspeli da stvore koliko-toliko čvrsto vođstvo, 64:57.

Denver Nuggets vs Houston Rockets Nikola Jokic
Nikola Jokić Foto:Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

No, veliki broj promašenih čistih šuteva, poput promašene otvorene trojke Kampaca ili brojnih promašenih zakucavanja, „obili su se o glavu“ Denveru, pa je Hjuston uspeo da dođe do izjednačenja, 69:69. Ipak, uspeli su da dođu do vođstva „grumenčići“, koje je Somborac predvodio u prve tri četvrtine sa 25 poena i 13 skokova. A koliko loše igra ostatak Denvera pokazuje i to što Jokić imao samo dve asistencije, iako je mogao dotad da zabeleži tripl dabl.

No, uprkos velikom broju promašaja Denver je bio dobar kad je bilo najpotrebnije, pošto je u samoj završnici Gordon prvo pogodio trojku, a potom u poslednjem napadu Jokić odigrao fantastičnu odbranu i atraktivnom blokadom sprečio Tejta da poentira.

Jokić je meč završio sa 28 poena, 14 skokvoa i samo dve već spomenute asistencije.

Denver je stigao do pete pobede, ali je utisak da će teško uspeti da naprave iole bolji rezultat, jer je Hjuston u ovom trenutku verovatno i najgora ekipa lige, uz Nju Orleans Pelikanse. Kod Hjustona je prednjačio Danijel Teis sa 18 poena.

Bonus video: Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram