Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Valensiju u meču 15. kola Evrolige rezultatom 76:73!

PROČITAJTE JOŠ...

Slutilo je da će se ponoviti meč sa Albom, kada je Zvezda imala praktično sve u svojim rukama ali je na kraju ipak poražena. Ipak, sjajni Džoni O’Brajant i Džordan Lojd doneli su važan trijumf ekipi Saše Obradovića.

Početak meča protekao je u egalu, nije uspevala nijedna ekipa da se odlepi, ali je bolji utisak ostavila Valensija koja je u tim trenucima imala četiri poena viška, uz dobru partiju Laberija, koji je za prvih 10 minuta postigao isto toliko poena.

Početkom druge četvrtine Zvezda je zaigrala fantastičnu odbranu, pa je sve do 5:15 pre kraja druge deonice držala Valensiju na samo dva postignuta poena, a za to vreme izabranici Saše Obradovića napravili su seriju 13-2 i tako stigli do dvocifrene razlike.

To vođstvo su održavali do kraja poluvremena i na odmor otišli sa devet poena viška, 45:36. Briljirao je O’Brajant, koji je do tada postigao devet poena, između ostalog i trojku za +9 u završnici četvrtine. Sa druge strane, sjajan je bio Prepelič, koji je pogodio tri trojke.

No, u trećoj četvrtini usledio je neshvatljiv pad, počeli su Obradovićevi igrači da srljaju, nisu mogli da pogode ništa, pre svih Simonović i Uskoković, a Valensija je iz minuta u minut prilazila sve bliže, da bi trojkom Labejrija u završnici deonice stigli i do izjednačenja.

Kada je Puerto sredinom poslednje deonice doneo vođstvo svojoj ekipi (67:65), činilo se da će Zvezda i ovog puta pognute glave napustiti parket, ali su prvo Lojd, a zatim i Davidovac pogotkom preko ruku Dubljevića i Kalinića, iz izuzetno teške situacije, uspeli da prelome meč.

Lojd je predvodio Zvezdu sa 20 poena, O’Brajant je ubacio 15, a Volden i Davidovac po osam. Sa druge strane, najefikasniji je bio duo Prepelič – Labejri sa po 15 poena, Kalinić je ubacio pet, a Dubljević, čija promašena slobodna bacanja i otvorena trojka u završnici meča su bili presudni, je dodao još pet.

Ovo je crveno-belima bila peta pobeda uz 10 poraza i trenutno su 15. na tabeli, dok je Valensija ostala na šestom mestu uz skor 9-6.

 

Evroliga, 15. kolo:

Crvena zvezda – Valensija 76:73 (20:22, 25:14, 12:21, 19:16)

Sudije: Luiđi Lamonika, Marčin Kovalski, Amit Balak

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“, Beograd

Crvena zvezda: O’Brajant 13, Volden 8, Lojd 20, Uskoković 2, Davidovac 8, Lazić 3, Rit 7, Radanov, Simonović 2, Jagodić-Kuridža 5, Simanić, Kuzmić 6

Valensija: Prepelič 15, Pradilja, Puerto 5, Laberi 15, Van Rosom, Tobi 11, Kalinić 5, Dubljević 5, Vives 5, San Emeterio 2, Vilijams 5, Hermanson 5

40′ Zvezda pred pobedom!

Promašaj Lazića uhvatio je Davidovac.

40′ Faul Lazića

Dubljević je šutirao za tri, promašio, loptu pod košem Zvezde uhvatio Labejri, kog je faulirao Lazić na 57 sekundi pre kraja. Pogodio je oba, 76:73 za Zvezdu.

39′ Davidovac!

Na 1:16 pre kraja, nakon konfuznog napada Zvezde lopta je stigla do Davidovca. Ispred njega su bili Kalinić i Dubljević, ali se nekako izborio za prostor i pogodio preko njih za +5!

39′ Faul u napadu!

Prvo je Lojd pogodio s jedne noge, da bi potom Dubljević u napadu Valensije napravio faul u napadu, 74:71.

38′ Kakva šteta…

Džordan Lojd je pokušao za tri, činilo se da će i ova lopta završiti u košu, ali je ipak „iscurela“, da bi u Lazić pod košem Zvezde faulirao Kalinića nakon promašaja Van Rosoma, a bivši reprezentativac pogodio jedno od dva bacanja. 72:71.

37′ Lojd!

Pogađa za dva Zvezdin bek, 72:68! Precizan Dubljević iz reketa, ponovo je +2 za Zvezdu…

37′ Fauliran Dubljević

Volden je poslao centra Valensije na liniju za slobodna bacanja. Prethodni put promašio je oba pokušaja, ali je ovog puta iskoristio prvo, pa Zvzeda na 3:40 pre kraja ima dva poena viška, 70:68.

35′ Ima li kraja greškama?

Crveno-beli nisu uspeli ni da uvedu loptu kako je trebalo, pa je ona pripala Špancima. Ipak, sjajni Lazić je oteo loptu Dubljeviću, a Lojd u narednom napadu pogodio torjku, 70:67.

34′ Serija velikih grešaka, pretili nova Alba crveno-belima?

Loše igra Zvezda u poslednjoj deonici, bespotrebno srljaju crveno-beli, ređaju se greške. Na sreću, San Emeterio nije pogodio trojku, dok je Lojd bio precizan nakon prodora, 67:67. Podsećamo, i protiv Albe Zvezda je imala gotovo dobijen meč, a onda serijom svojih grešaka dopustila rivalu da se vrati u igru.

34′ Crveno-beli prokockali prednost, Valensija vodi

Izgubio je loptu Jagodić Kuridža, tačnije presekao je Hermanson njegov pas, a potom Vilijams uz faul doneo novo izjednačenje sa penala, 65:65. Novi nesporazum i nova izgubljena lopta, fauliran je Puerto, i sa penala doneo dva poena prednosti svojoj ekipi, 67:65.

33′ Nova trojka Zvezde!

Ovog puta precizan je bio Jagodić Kuridža, 65:62. Mogao je odmah Uskoković da ukrade loptu, ali je zakasnio za malo. Ipak, Lojd je izblokirao Puerta, a mladi košarkaš Valensije faulirao Davidovca pri skoku.

32′ Rit ponovo!

Ovog puta zakucavanje! Prethodno, Vilijams je promašio, tačnije lopta je izašla iz obruča a u kontri Rit zakucao.

31′ Rit za tri!

Sjajan napad Zvezde, dobar protok lopte i trojka Rita! Uzvraća Puerto, 60:60.

Počinje završna deonica

Prvi napad ima Valensija.

30′ Labejri trojkom doneo poravnanje

Prvo je O’Brajant vratio Zvezdu na tri poena viška, ali je u samom isteku 30. minuta igre Labejri pogodio trojku i izjednačio, 57:57.

30′ Tobi uz faul, Španci na -1

Promašaj Voldena uhvatili su igrači Valensije, a Amerikanac potom faulirao Tobija uz faul, 55:54 za Zvezdu.

29′ Loš faul Rita…

Šutirao je Hermanson za tri, lopta nije završila u košu ali je Ritu dosuđen faul u borbi za skok, pa je Tobi sa penala smanjio na 55:51.

28′ Volden zamalo uz faul

Probio je Zvezdin bek, fauliran je pri šutu, ali je lopta za malo završila van obruča. Zvezda na +6, 55:49.

27′ Kalinić maši zicer pa faulira O’Brajanta

Bivše krilo Zvezde prvo je promašilo zicer, nakon čega je Kalinić faulirao najboljeg pojedinca dosadašnjeg toka meča. Volden nije pogodio trojku, 54:46.

Foto: Starsport

27′ Neće pa neće…

Crveno-beli ne mogu da pogode ništa van linije za tri poena, ovog puta neprecizan je bio Davidovac. Nije poentirala ni Valensija, da bi O’Brajant nastavio sjajnu partiju novim košem za 54:46.

26′ O’Brajant!

Konačno isporučuje ono što je bilo očekivano! Dobio je loptu na par sekundi do kraja napada, kako nije mogao nikome da je doda odlučio je da šutne sa poludistance i pogodio bez koske – 52:44! Potom je sjajno izblokirao Tobija, ali je dosuđen faul a Tobi sa linije za slobodna bacanja smanjio na 52:46.

24′ Lep prodor Prepeliča

Nakon promašaja Uskokovića i Simonovića sa jedne, odnosno Dubljevića sa druge,  Prepelič je lepim prodorom smanjio prednost Zvezde, a nakon novog neiskoričćenog napada ekipe Saše Obradovića Vives je iskoristio zicer, pa je trener Zvezde zatražio tajm-aut.

23′ Upisao se Dubljević

Lep roling i pogodak preko Kuzmića, 48:40 za Zvezdu.

22′ Kalinić smanjuje

Lep koš iz okreta, razlika je +10 za Zvezdu.

21′ Zvezda kontroliše skok, Lojd pogađa

Labejri je promašio trojku, Kuzmić lako uhvatio loptu, a naredni napad Zvezde Lojd okončao trojkom, 48:36

Poćinje treća četvrtina

Prvi napad ima ekipa Crvene zvezde

Najlepši potezi prvog dela

Evroliga je posebno izdvojila dva zakucavanja – Jagodić Kuridže u Zvezdi i Vilijamsa u dresu Valensije:

Strelci

U Zvezdi je nakon 20 minuta najefikasniji O’Brajant sa devet poena, Lojd ima jedan manje. Valensiju predvodi Prepelič sa 13, Labejri ima 10, Kalinić dva, dok je Dubljević bez poena, ali je zabeležio čak četiri asistencije.

A šta kažu navijači?

Šta kaže statistika?

Crveno-beli su pogodili 16 šuteva od 23 pokušaja iz igre, dok za tri šutiraju tek 3/11. Uhvatili su 14 lopti, od čega četiri u napadu, imaju 13 asistencija i pet izgubljenih lopti, uz dve ukradene.

Valensija sa druge strane ima osam pogodaka od 13 pokušaja za dva poena, a od šest trojki tri je pogodio Prepelič. Zvezda dominira u skoku, pošto ima 14 u odnosu na devet igrača gosutjućeg tima, a Valensija ima i asistenciju manje, 12.

Kraj prvog poluvremena

Zvezda vodi 45:36 nakon 20 minuta igre.

20′ Trojka O’Brajanta

Crvena zvezda će na poluvremenu imati devet poena viška, nakon što je Džoni O’Brajant pogodio trojku, a Dubljević u narednom napadu promašio.

20′ Raspucani Prepelič

Pogađa Slovenac svoju treću trojku, Zvezda vodi 42:36.

19′ O’Brajant za Zvezdu, Prepelič za Valensiju, Lazić uz faul!

Razigran je O’Brajant večeras, pa je lepo sagradio sebi poziciju i pogodio, ali je sa druge strane Prepelič vezao pet poena. Ipak, odgovor je stigao u vidu koša Branka Lazića uz faul, 42:33-

17′ Seriju promašaja prekida Kuzmić

Neprecizan je bio Volden sa jedne, potom Dubljević sa druge, 33:28. U narednom napadu Zvezde Kuzmić je iz reketa povećao prednost na 35:28, potom je Vilijams promašio dva vezana šuta za tri sa istog mesta, nakon skoka u napadu Kalinića, a crveno-beli preko O’Brajanta vratili prednost na maksimalnih +9, 37:28.

16′ Kalinić prekida nalet Zvezde

Bili su crveno-beli u seriji 13-2, ali je nju prekinuo Nikola Kalinić dvojkom, a alej-upom Vilijams je dodatno smanjio razliku. Rit je potom promašio drugu vezanu trojku, ali je Zvezda uspela da se odbani.

15′ Lojd nastavlja da dominira

Promašio je trojku Amerikanac, ali je lopta odskočila visoko, dovoljno da se Kuzmić izbori za mesto i uhvati je, nakon čega je stigla do Rita, on uposlio Lojda, a Amerikanac pogodio za dva, 33:24.

14′ Sudije poništile trojku Lojdu

Džordan Lojd je pogodio trojku iz naskoka kojom je Zvezda trebalo da ode na 10 poena viška. Umesto toga, Ritu je dosuđen faul u napadu kog, čini se, nije bilo. Lazić je potom napravio faul, a Vilijams sa penala bio neprecizan oba puta. Dubljević izbacuje loptu u aut, 31:24.

14′ Lojd!

Promašaj Uskokovića uhvatio je Davidovac, lopta je stigla do Lojda, a on trojkom doneo Zvezdi pet poena viška, 29:24! Upisao se i Kuzmić, 31:24.

12′ Rit u koš, Kalinić u reklame

Razmenili su koševe Hermanson i Rit, a Valensija pokušala sa brzom realizacijom. Prejaka lopta otišla je u aut, a Kalinić pokušao da je spase. Nije uspeo, ali je sam odleteo u reklame. Srećom, bez povrede.

12′ Koraci Lojda

Promašio je Prepelič otvorenu trojku, imala je Zvezda napad za +4, ali je Lojd proklizao prilikom okreta, pa je njegov koš poništen a Španci dobili loptu, 24:22.

11′ Volden!

Zvezdin Amerikanac je uspeo da probije odbranu Valensije, nakon čega ga je faulirao Tobi i sprečio lake poene. Precizan je bio sa penala, 22:22. Odmah potom ukrao je loptu i zakucao, Zvezda vodi 24:22!

Počinje druga četvrtina

Prvi napad ima Crvena zvezda.

Kraj prve četvrtine

Crveno-beli na prvu pauzu idu nakon koša Davidovca pod faulom. Sudije se nisu oglasile, a lopta je nakon malo nećkanja prošla kroz mrežicu, 22:20 za Valensiju.

10′ Prepelič sa penala

Valensija vodi 22:18 pred poslednji napad Zvezde u prvoj četvrtini.

10′ Davidovac prekida seriju

Pogodio je Zvezdin košarkaš za dva i prekinuo nalet rivala. Valensija uzvraća preko Tobija, 20:16.

8′ Vezane trojke Valensije

Druga trojka Francuza, 15:14 za Valensiju, nadovezao se i Prepelič, +4.

8′ Sjajna sekvenca O’Brajanta

Doveden je Amerikanac kao veliko pojačanje, i na momente to zaista i pokazuje. Prvo je sjajno asistirao Jagodić Kuridži, a potom sjajno reagovao u odbrani i poentirao u kontri. Zvezda vodi 14:12.

7′ Vives za tri

Pogodio je Vives trojku i doneo svojoj ekipi dva poena prednosti, potom je Volden fauliran, a u nastavku Jagodić Kuridža sjajno završio asistenciju O’Brajanta.

6′ Volden uz faul!

Sjajan prodor Amerikanca i koš uz prekršaj Van Rosoma. Iskoristio je slobodno bacanje, 10:9.

Crvena zvezda večeras nastupa bez Ognjena Dobrića, koji ima problema sa stomačnim virusom.

5′ Lojd!

Drugi pokušaj bio je precizniji, trojka za 7:7. Sa druge strane, Labejri horogom vraća vođstvo gostima, 9:7.

5′ Prva trojka na meču u košu Zvezde

Labejri pogađa za tri poena, Valensija vodi 7:4.

4′ San Emeterio poravnava

Dobru odbranu odigrala je Zvezda, ali je San Emeterio uputio savršen šut za 4:4.

3′ Pritisak na Lojda

Udvojen je najbolji strelac Zvezde, nije pogodio trojku, ali je kapiten Zvezde Lazić uhvatio loptu u napadu, a Simonović pogodio u nastavku, 4:2.

1′ Uskoković pogađa

Valensija je u prva dva napada dva puta šutirala za tri poena, ali nije bilo pogotka, dok je sa druge strane Uskoković doneo vođstvo Zvezdi. 2:0.

Dobrodošli na prenos uživo utakmice Evrolige između Crvene zvezde i Valensije!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar